Gündem Kopya çekerken yakalanınca intihar etti

Kopya çekerken yakalanınca intihar etti

Paylaş
Kopya çekerken yakalanınca intihar etti

Kopya çekerken yakalanınca intihar etti

Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Abdullah Özmen, sınavda kopya çekerken yakalanıp düşük not alınca intihar etti. Özmen, kendini asmadan önce arkadaşı Melihcan Yılmaz’a cep telefonundan ‘Hakkını helal et’ diye mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Zekai Gümüşdiş Mahallesi, Güneş Sokak 47/4 nolu apartmanda dün gece meydana geldi. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nde okuyan ve ders notları iyi olmayan Abdullah Özmen, iddiaya göre bir dersin sınavında kopya çekerken yakalanıp düşük not alınca bunalıma girdi. Bu durumu kabullenemeyen ve arkadaşı Melihcan Yılmaz’a, okulu bırakıp intihar edeceğini söyleyen Özmen, bugün saat 03.00 sıralarında Melihcan Yılmaz’a cep telefonu ile ‘Hakkını helal et’ yazılı mesaj gönderdi. Özmen daha sonra sağ elini koli bandıyla bacağına bantlayıp, tavana bağladığı ipe kendini asarak yaşamına son verdi.

Olay, mesajı okuyan Melihcan Yılmaz’ın polisten yardım istemesi sonucu ortaya çıktı. Kısa sürede belirtilen adrese gidip, oturdukları dairinin bulunduğu apartmanın çatı katına çıkan görevliler üniversite öğrencisinin ipteki cansız bedeni ile karşılaştı.

Haberin Devamı

İfadesinde, arkadaşının kopya çekerken yakalandığı için kendisini çok suçladığını, bu yüzden okulu bırakıp intihar edeceğini sık sık söylediğini belirten Melihcan Yılmaz, “Abdullah’ı bu saplantıdan kurtarmak için çok uğraş verdik. Hatta hocası ile de konuştuk. Fakat o söylediğini yaptı” dedi.

Cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Abdullah Özmen’in intiharıyla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.