Gündem Kopya mağdurlarına bir de sürgün!

Kopya mağdurlarına bir de sürgün!

Paylaş
Kopya mağdurlarına bir de sürgün!

Yenilenecek KPSS Eğitim Bilimleri sınavında, mağdur olan 7 bin aday bir de sınav yeri değiştirilerek mağdur edildi

ÖSYM, 31 Ekim tarihinde yenilenecek KPSS Eğitim Bilimleri Testi’nde 7 bin adayın sınav yerini değiştirdi. Adaylar, bu duruma isyan etti: “Kopya çekmedim mağdur oldum. Şimdi yine mağdur ediliyorum.” Bu durumdaki adaylar, ulaşım ve konaklama masraflarını ÖSYM’nin karşılamasını istiyor

Haberin Devamı

Kızının iki yıldır Ankara’da sınavlara girdiğini ancak bu kez isteği dışında İstanbul’a gönderildiğini anlatan Hilmi Sevilmiş, “Kızım kopya çekmeden hakkıyla 85 puan aldı. Şimdi kopyacı muamelesi görüyor. Mağdur oldu, şimdi yine mağdur ediliyoruz” diye şikâyette bulundu. ÖSYM Genel Sekreteri Turay Karadere ile görüşme taleplerinin karşılıksız bırakıldığını söyleyen Sevilmiş, ÖSYM’de bir memurun “Bana bir liste verildi, bu isimlerin sınav tercih yerleri ne olursa olsun bizim belirlediğimiz merkezlerde sınava girecekler talimatı aldım” dediğini aktardı.

ÖSYM yetkilileri ise, 100 net ve üzeri alan yaklaşık 7 bin adayın yerlerinin “güvenlik” gerekçesiyle değiştirildiğini anlattı. Bu durumda bulunan Güneydoğu illerinde adayların sınav yerleri Ankara’ya, İç Anadolu bölgesindeki illerdeki adayların sınav yerleri ise İstanbul’a alındı.

Haberin Devamı

'ÖSYM haklı olanı zanlıya çevirdi'

ÖSYM ile irtibata geçen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sınavın iptal edilmesiyle hak ederek yüksek puan alanların cezalandırıldığını belirtti. İnce şunları söyledi: “ÖSYM bu uygulamasıyla, 85 ve üzerinde puan alan herkesi zanlı olarak görmektedir. Bu kararla, gerçekten çalışarak yüksek puan alanlar mağdur ediliyor. Çünkü bu adaylar sınav yerlerine bir gün önceden gitmek durumunda. Bunların yol, konaklama maliyetini kim karşılayacak? Bazı adayların bu yolculuğu tek olarak yapmayacağını varsayarsak, maliyet en az 500 lirayı bulacaktır. Madem böyle bir karar alınıyor, o halde ÖSYM bu adayların masraflarını kendisi karşılamalıdır.”

(HaberTürk)