Gündem Koray Aydın ve Meral Akşener'den ortak basın toplantısı

Koray Aydın ve Meral Akşener'den ortak basın toplantısı

Paylaş
Koray Aydın ve Meral Akşener'den ortak basın toplantısı

MHP'li muhaliflerden Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın da Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağı öğrenildi. Aydın, bugün saat 10.30 Meral Akşener'le birlikte kararını açıklayacak.

Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye bir destek de Koray Aydın'dan geliyor. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, sürpriz kararla Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye katılma kararı aldı.

Koray Aydın’ın bugün Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla bir süredir Meral Akşener öncülüğünde kuruluş çalışmaları süren yeni partide yer alacağını açıklayacağı öğrenildi. Saat 10:30'da Ankara'daki Swiss Otel'de yapılacak toplantıya Meral Akşener'in de katılacağı bildirildi.


MHP'Yİ TAKİPTEN ÇIKARDI


Aydın, görüşmeler sonucunda Akşener ile birlikte yürümeye karar vermişti. Kararını verince resmi Twitter hesabından MHP’yi çıkaran Aydın, Akşener ile ortak basın toplantısında hem MHP’den ayrıldığını hem de Akşener ile birlikte hareket edeceğini açıklayacak.


KAYNAK İÇİN GÖNÜLLÜ BAĞIŞLAR DEĞERLENDİRİLİYOR


Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre; Kurulacak partinin kaynak ya da finansman sorununu çözmek için de gönüllü bağışlar değerlendiriliyor. İş dünyasından destek aldıklarını belirten kaynaklar, koşullu yardımların geri çevrildiğini kaydetti. Partinin kurucular kuruluna bazı isimlerin alınması karşılığında yüklü miktarda yardım vaatleri geldiği ancak bunun kabul edilmediği belirtiliyor. Finansman ya da kaynak arayışı ile etkili isimlerin transferine yönelik temaslar da sürüyor.


TEŞKİLAT AYDIN'A EMANET


Öte yandan teşkilatın ülkücü camiada ağırlığı olan Koray Aydın’a emanet edileceği ifade ediliyor.