Gündem Körfez köprüsünde bir kablo koptu

Körfez köprüsünde bir kablo koptu

Paylaş
Körfez köprüsünde bir kablo koptu

İzmir yolunu 3.5 saate indirecek otoyolun İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde kaza nedeniyle İzmit Körfezi gemi trafiğine kapatıldı

İzmir yolunu 3.5 saate indirecek otoyolun İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde, iki yakayı biraraya getiren ve ana kabloları taşıyacak olan ve ’kedi yolu’ olarak adlandırılan kılavuz kablolardan biri koptu. Hava rüzgarlı olduğu için bu bölümde bugün çalışan kimsenin olmaması nedeniyle facia önlenirken, gemi geçişleri bir süre durduruldu.

Haberin Devamı

Gebze- Orhangazi- İzmir otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren ve şubat ayında çekilerek üzerine geçici yürüyüş yolu (kedi yolu)montajına başlanan 150 metre yükseklikteki kılavuz kablolardan doğu yönündeki ksaat 15.30 sıralarında koptu. Kopan kablo İzmit Körfezi’ne düşerken, olay sırasında havanın rüzgarlı olması nedeniyle o bölümde çalışan kimse bulunmadığı için ölen ve yaralanan olmadı.

Olay sırasında bölgeden geçen herhangi bir deniz aracı olmaması da faciayı önledi. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında kılavuz kablonun kopması nedeniyle İzmir Körfezi saat 15.40’tan itibaren gemi trafiğine geçici olarak kapatıldı. Ekiplerin kopan kabloyu güvenli bir şekilde kenara almasının andından gemi geçişlerine izin verildi.

Haberin Devamı

DHA