Gündem 'Korktum da kaçtım abi'

'Korktum da kaçtım abi'

Paylaş
'Korktum da kaçtım abi'

Polisten kaçan sürücü yarım saatlik kovalamacanın ardından yakalanınca polise 'Korktum da kaçtım abi' dedi

Konya'da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü ile polis arasında, yaklaşık yarım saat kovalamaca yaşandı. Konya sokaklarını birbirine katan kovalamaca sonrası yakalanan sürücü, "Neden kaçtın" sorusuna "Korktum abi. Bir şey yaptım sandım o yüzden de kaçtım" cevabını verdi.

19 yaşındaki Hasan Eken 42 FF 719 plakalı otomobiliyle, saat 02.30 sıralarında, şehir içerisinde gezerken uygulama yapan trafik polislerinin ‘dur’ ihtarına uymadı. Bunun üzerine polisler ile Hasan Eken arasında kovalamaca başladı.

Ankara Yolu üzerinden Fetih Caddesi'ne hızlı bir şekilde ilerleyen Hasan Eken, Belh Kavşağı’nda kendisini durdurmak isteyen polislerin üzerine otomobili sürerek kaçmaya devam etti.

20 POLİS EKİBİ KATILDI

20 polis ekibinin katıldığı ve yaklaşık yarım saat süren kovalamaca, Meram Karaman Caddesi üzerine barikat kuran polis ekiplerinin otomobili durdurmayı başarmasıyla sona erdi. Sürücü Hasan Eken ile yanında bulunan Mehmet Ali Küçüken (26) ve Seyfi Ali Mutlu (25) gözaltına alındı.

Erkek kuaförü olan Hasan Eken’in polislerin "Neden kaçtın?" sorusuna "Korktum abi. Bir şey yaptım sandım o yüzden de kaçtım" cevabını vermesi dikkat çekti.

Otomobilde yapılan aramada ise bir adet ekmek bıçağı ele geçirildi. Gözaltına alınan üç şüpheli Konya Numune Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.

İhsan YALÇIN/KONYA,(DHA)

Haberin Devamı