Gündem Korku evi!

Korku evi!

Paylaş
Korku evi!

Gaziantep'te kendilerinden haraç isteyen çete üyesini vuran Taşdemir Ailesi'nin yaşamı korku filmine döndü

İşyerleri 4 kez silahlı, bir kez de bombalı saldırıya uğrayan kardeşler, çareyi 20 kişilik aileleriyle birlikte aynı evde yaşamakta buldu.

Bir aileyi korkulu bir yaşama sürükleyen olaylar, 2007'nin nisan ayında Esentepe Mahallesi Yeşilırmak Caddesi'ndeki market işleten Müslüm, Cuma ve Ali Taşdemir kardeşlerin alışveriş yapan bir kişinin aldıklarının parasını ödememesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle başladı. Söz konusu kişi, yanına birkaç kişi daha alarak silahlarla marketi bastı. Saldırganlar ve Taşdemir kardeşler arasında çıkan silahlı kavgada çete üyesi Adem Kes öldü.

Gözaltına alınan Taşdemir kardeşler adliyeye götürüldükleri araçta silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Cuma ve Ali Taşdemir uzun süre hastanede tedavi gördü. Müslüm Taşdemir, Adem Kes'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak tutuklanırken aileye yönelik saldırılar da devam etti. Saldırıdan sonra farklı tarihlerde 2 kez işyerleri kurşunlanan markete bir kez de MKE yapımı el bombası atıldı.

ÖNCE SALDIRI SONRA EVE TACİZ

2 hafta önce otomobille gelen kişilerce marketlerinin 4. kez saldırıya uğraması üzerine Taşdemir kardeşlerin hepsi, Cuma Taşdemir'in eşi ve annesiyle birlikte kaldığı marketin üst katındaki 2 odalı eve yerleşti. 27 Mart'ta ise 20 kişinin yaşadığı bu eve hırsız olduğu ileri sürülen bir kişi girdi. Komşu evin bitişiğindeki elektrik direğine tırmanarak eve giren 21 yaşındaki Yasin Korkmaz fark edilmesi üzerine Cuma Taşdemir, ruhsatlı silahıyla bu kişiyi yaraladı.

BİRAYI İÇİP EVE GİRMİŞ



Marketin güvenlik kamerasına takılan görüntülerde, eve giren kişinin yalnız olmadığı, lüks bir araçla gelen 2 kişiyle konuşup, arabada kendisine verilen birayı içtikten sonra eve girdiği belirlendi. Hırsızlık zanlısı Yasin Korkmaz tedavisinin ardından taburcu edilirken Cuma Taşdemir bu olaydan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaydan sonra marketi geçici bir süre kapatmak zorunda kalan Taşdemir kardeşler, "Saldırılar böyle devam ederse yakında insanlar ölebilir. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

HERAN SALDIRI BEKLİYORUZ

Aile fertlerine zarar gelmemesi için marketin üst katındaki küçük evde hep birlikte kaldıklarını söyleyen 32 yaşındaki Ali Taşdemir 3 yıldır sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Artık gecemiz gündüzümüz kalmadı. Her an bir saldırı olabilir endişesiyle yaşıyoruz. İşyerime gelen çocuğumu, saldırı olur endişesiyle kucağıma alamıyorum. Markete günde onlarca çocuk veya kadın müşteri geliyor, sürekli müşterilerime bir şey olur endişesi içindeyim. Aynı nedenden dolayı yanımda kimseyi çalıştıramıyorum çünkü saldırıların birinde yanımızda çalışan çırak ölümden döndü. Yaşanan son olay basit bir hırsızlık girişimi değil. Hırsız olsa olay yerine lüks arabayla mı gelir? Kaldı ki bizim evimize değil, direkle çıktığı eve girerdi. Geliş amacı bizden birisini vurmak. Şu an korku filminde yaşıyor gibiyiz, sosyal hayatımız kalmadı. Devlet büyüklerimizden yaşadığımız bu ıstırabın bir an önce bitmesi için soruna el atmasını bekliyorum."

DHA

2