Gündem Korku filmi gibi

Korku filmi gibi

Paylaş
Korku filmi gibi

Eğlence yerlerine 23.59'dan sonra müzik yasağı getirildi. Turizmciler isyan bayrağı açtı

Bakan kararı savundu

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Yurt genelindeki eğlence yerlerinde müzik kapanış saatini 23.59 olarak belirlediklerini’ açıklamıştı. Eroğlu, bu kararı “Bana her gün yüzlerce elektronik posta geliyor. İnsanlar gürültüden dolayı feryat ediyor” diye savundu.

Ancak kapanış saati turizmcileri isyan ettirdi. Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme’deki sektör temsilcileri, kararın bölgede turizmi dibe vurduracağını söyledi.

Turizm bölgeleri muaf olsun

Ege’nin en büyük açık hava diskolarından biri olan Marmaris’teki ‘Arena Club’un sahibi Kamil Issı, “Efes’e bir yıl boyunca gelen turistten fazlası eğlence için Marmaris’e akmakta. Eğer bu uygulama hayata geçerse sektörden ekmek yiyen 3 bin kişi işsiz kalır. Sonuçları korku filmlerini aratmaz. Turizm bölgeleri muaf tutulmalı ” dedi. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği Başkanı Halil Özyurt ise “Bodrum, mavi koyları kadar müzikhollerle de ünlü. Eğlence 24 saat sürmeli ki turist gelsin” dedi.

Haberin Devamı

‘Turiste yatın diyemem’

Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ise, “Bodrum sadece Türkiye’de değil dünya turizminde çok farklı yere sahip. Turiste ‘dönün’ deyip, saat 23.59’da ‘yat borusunu’ çaldıramayız. Kent merkezindeki eğlence merkezlerinde sıkı denetim yapıyoruz, aşırıya kaçanlara gerekli yasal cezaları veriyoruz. Saat 05.00’e kadar devam eden eğlence mekanlarından bugüne kadar hiçbir şikayet almadık” dedi.

Ali GÜNDOĞAN Yaşar ANTER-Latif SANSÜR/DHA