Halil Üner Korku
HABERİ PAYLAŞ

Önce Büyük Britanya, Polonya maçına bakalım... İki gündür anlatmaya çalıştığım gibi Polonya’nın iç savunma zaafından Britanya iyi faydalanıp maçı kazandı. Bu arada yorumculara söyleyeceğim en önemli şey; bir basketbol coachu kadar takımı tanımanız mümkün değil. Ayrıca Britanya coachunun maçı kazandıran hamlesini de yanlış değerlendirip seyirciyi yanlış yönlendiriyorsunuz. Britanya coachu 27 sayı 11 ribaundla oynayan Freeland’i zamanında dinlendirerek oyunun son 4-5 topunda sahada diri tuttu.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Basketbol coachluğu televizyon başında konuşmak kadar kolay olsaydı orada yorum yapan antrenörler şu anda bir takımın başında olurlardı. Bu mesleğin ne kadar zor olduğunu farkına varıp sahada ateşten gömleği giyenlere de daha saygılı davranırlardı. Britanya coachuna teşekkür ettikten sonra bizim maça gelelim.

En önemli etkenin içimizdeki ekstra enerjiyi dışarıya çıkartmak olduğunu tekrar gördük. Burada kullanılan faktör ise korkuydu. Turnuvadan elenme korkusu kapasiteli oyuncularımızın paylaşımcılığını artırıp mücadele güçlerini yükseltti. Maçta herkes üzerine düşeni yaptı. Özellikle coach Orhun Ene bir gün önceki yenilgiden sıyrılıp takımı çok iyi yönetti. Ersan ribaudlarıyla oyunun yalnız hücum kısmında olmadığını gösterdi. Hidayet ve Ömer Aşık kalitelerini oyunun her önemli anında sahaya yansıttılar.

Ender’in yaptığı çok kritik iki asist de maçı lehimize çevirdi. Emir ise her geçen gün daha takım oyuncusu oluyor. İspanya’yı yeneceğimizden emindim. Kalan maçlarda şahsi kabiliyetlerimize takım paylaşımcılığını ve mücadeleyi de ilave edersek bana göre turnuvanın favorilerinden birisiyiz. Haydi Türkiye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder