Cem Kerpiççiler Korku şenliği
HABERİ PAYLAŞ

Korku şenliği

Haberin Devamı

Memlekette futbola dair kurulan her cümlede geçen belki de tek kelimedir 'altyapı'... Her cümlede geçmesine rağmen gereken değer de verilmez aslında. Hedef A takımın şampiyonluğudur. Sadece süslü cümleler kurup topluma mesaj vermek istediğimizde gelir aklımıza...

Çocuklar korkudan ağladı
Şimdi anlatacağım hikaye kafa yapımızı neden değiştirmemiz gerektiğini çok net anlatıyor aslında. Olay 8 Haziran'da U11 Minikler Şenliği'nde 31. Grup'ta Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maçta yaşanıyor. Sahada mücadele eden minikler zaman zaman birbirlerine sert giriyorlar. Tribünde birlikte maç seyreden ailelerden biri bir müdahale sırasında sinirlenip karşı takımda oynayan oyuncunun ailesine, "Benim oğluma nasıl sert girer senin oğlun" diye tepki gösteriyor. Tribünde çıkan kavgayı gören minikler şaşkınlık ve korku içinde bir an maçı bırakıp endişeli gözlerle olan biteni izliyorlar. Hatta bazı çocuklar korkudan gözyaşlarını tutamıyor.

Altyapılarda neler oluyor?
Kafa yapımızı değiştirmedikçe futbolun yalnızca bir oyun olduğunu, bu oyunda kazanmak kadar kaybetmek de olduğunu idrak etmezsek altyapıya dair kuracağımız tüm cümleler boşa çıkar. Ayağında topu sürerken durup korku dolu gözlerle tribünde kavga eden babasını izleyen çocuğun ruh halini düşünebiliyor musunuz? Çocuklara futbolu öğretmek ve sevdirmek adına kurulan ve yarışmacı olmayan organizasyonda bile bu tür olaylar yaşanıyorsa, altyapılarda neler oluyor sorusunu bir kez daha gündeme getirmek gerektiği konusunda mutabıkız sanırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder