Tamer Heper Korku teknolojisi
HABERİ PAYLAŞ

Korku teknolojisi

Bir süre önce firmama ait çek yaprakları kaybolmuştu. Bankaya talimat verdim çekleri iptal ettirdim. Ancak bir süre sonra bu çekler yazılmış hali ile karşıma çıktı ve işyerime haciz geldi. İmza inkarında bulundum, imza tetkikatına gitti ama imzanın bana ait olduğuna dair rapor geldi. Üstelik raporda olayla ilgisi bulunmayan birinin adı geçiyordu. Buna rağmen mahkeme aleyhime karar verdi ve Yargıtay da onadı. Aradan bir buçuk yıl geçti. Hacizli mallarımı nasıl geri alabilirim. Lütfen bana yardım edin. K.P.

Haberin Devamı

Birkaç satır yazı ile yanıt verilebilecek bir olay değil, zira bahsettiğiniz olaylar iki yıllık. Üstelik mahkemece verilen karar da kesinleşmiş. Bir karar kesinleştikten sonra yapılabilecek fazla bir şey yok. Kesinleşmiş bir karar varken bu davanın sonucunu değiştirebilecek yeni olaylar bulunduğu takdirde ancak iade-i muhakeme diye bir uygulama mümkündür. Ancak bu her olayda olmaz, istisnai bir durumdur. Ancak aklıma takılan bir husus var. Diyorsunuz ki “Mallarım bir buçuk senedir hacizli, bu mallarımı nasıl kurtarırım?” Hacizli menkul mallar bir yıl içinde bir işleme tabi olmazsa, mesela satışa arz edilmezse, üzerindeki haciz kalkar. İcra dosyasına bir de bu gözle bakın. İmza tetkikatına gelince, bu işlere kadar düştü mü bilmiyorum ama imza taklit makineleri çıktı, imzaları aynen taklit ediyor. Ortam uzaktan dinleniyor, gizli filmleriniz çekiliyor, artık her şeyden korkulur. Teknoloji kötü yolda kullanılırsa karşınıza böyle korkunç bir şekilde çıkabiliyor.

Tazminatınızı alırsınız

1991 yılında bir işyerinde işe girdim. 1996’da askere gittim. Döndüğümde aynı işverenin işine girdim ama beni yine kendisine ait bir başka işyerindeymişim gibi göstermiş. Sonra da yine kendi işyerine geri çevirmiş. Prim günüm dolduğunda kendi isteğimle işten ayrılırsam kıdem tazminatı alır mıyım? Benim çalışmalarım 1991’den itibaren sayılır mı? Y.K.

Bir işverenin muhtelif işyerlerinde çalışma halinde, bunlar bir bütün sayılır. Çalışma süresi ilk işe başlandığı tarihten itibaren hesaplanır. Askerden sonra aynı işverene ait işyerinde çalıştığınıza göre bu bir bütündür. Prim ödeme gün sayısı dolduğunda ise evet kıdem tazminatı alarak kendi isteğinizle işten ayrılabilirsiniz. Bu tarihte henüz yaş sınırınızı doldurmadı iseniz emekli maaşı için yaş sınırını bekleyeceksiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder