Türkiye (Son Dakika) Korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

Korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

Paylaş
Korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

Otoyol kenarında kızıyla öldürülmüş halde bulunan Semire Balık'ın, olay günü cinayet şüphelisi iş adamı eşiyle aralarında devam eden miras davası için Mersin'den Adana'ya geldiği bildirildi

Semire Balık ile 7 çocuğunun babası Hüseyin Budak’ın (49) geçen yıl 16 Eylül 2014’te boşandığı ancak Budak’ın başka kişilere devrettiği iddia edilen 3 arsa, 7 ev ile 2 otomobilin değerinin saptanması ve eşler arasında paylaşımı için cinayet günü keşif yapılacağı, bu nedenle aralarında anlaşmazlık çıkmış olabileceği belirlendi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu batı çıkışı yakınlarında dün saat 06.30’da tabancayla öldürülmüş olarak bulunan Semire Balık ile kızı Ayşe Işık’ı öldürdüğü iddia edilen eski eşi Hüseyin Budak ile evli oğlu Abdullah Budak’ın (25) yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Ayşe Işık’ın öldürülmesinin ardından memleketi Sivas’a kaçan eşi Metin Işık (24) ise polise teslim olunca ifadesi için Adana’ya getirildi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Gece sağlık kontrolünden geçirilen Metin Işık, sorgusunda kendisinin de ölüm tehdidi aldığını ileri sürerek, "Eşim Ayşe ikinci evliliğini benimle yaptı. Ama fikri anlaşmazlıklar yaşamaya başladığımız için ayrılma kararı aldık. Nisan ayında da boşanma davamız vardı. Annesi ile birlikte Erdemli’de yaşıyorlardı" diye ifade verdiği öğrenildi.

Cinayetin hemen ardından anne-kızın fuhuşa sürüklenmiş olabileceği ve eski eşi ile oğlunun bu nedenle ’infaz ettikleri’ üzerinde durulurken, Metin Işık bu yöndeki iddiaları kabul etmedi.

SİLOPİ’DEN ADANA’YA UZANAN HAYAT ÖYKÜSÜ

Anne ile kızının öldürülmesinin üzerindeki esrar perdesi de tek tek aydınlatılmaya başlandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1989 yılında evlenen Hüseyin Budak ile eşi Semire’nin öldürülen kızları Ayşe’nin yanı sıra kayıp olduğu iddia edilen ve Mersin’in Erdemli ilçesinde oturan Davut Demirkıran ile evli olan kızı Sibel Demirkıran, katil zanlısı olarak aranan Abdullah ile Serhat (17), Seher (13), Hülya (12 ve Merve (10) adlı toplam 7 çocuklarının dünyaya geldiği belirlendi. Ailenin Silopi’de ekonomik olarak güç şartlar altında yaşadığı, taşındıkları Manisa ve Mersin’deki kısa süreli çalışmanın ardından 5 yıl önce Adana’ya yerleştirdikleri tesbit edildi.

Adana’da oto galericilik yapan Hüseyin Budak’ın kısa sürede mal varlığının arttığı, bu nedenle aşırı alkol tükettiği, başka kadınlarla ilişkisinin olduğu iddialarıyla Semire Balık’ın boşanma davası açtığı ve Adana 6’ıncı Aile Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2014’de boşandıkları anlaşıldı.

Ayşe Işık, Sibel Demirkıran ile Abdullah Budak’ın evli olduğu, diğer 4 çocuğun velayetinin de ’çocukların hep birlikte yaşama’ isteği nedeniyle baba Hüseyin Budak’a verildiği belirtildi.

MEĞER DÜN...

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Semire Balık’ın, boşanmadan önce İstanbul, Mersin ve Adana’daki 3 arsa, 7 daire ve 2 otomobilin anlaşmalı olarak başkasının üzerine devredildiği iddiasıyla ’Edinmiş mallara katılma rejiminden kaynaklanan katılma alacağı’ davası açtığı, malların saptanarak ihtiyati tedbir kararı verilmesi istendiği, olay günü keşif yapılacağı öğrenildi.

Semire Balık’ın eşiyle aralarında şiddetli geçimsizlik yaşayan kızı Ayşe Işık ile birlikte 2 ay önce Mersin’in Erdemli ilçesinde kiraladıkları eve taşındıkları, bu evin kiralanmasında diğer kızı Sibel Demirkıran’ın da yardımcı olduğu belirlendi.

Olay günü Semire Balık’ın kiralık evinde yapılan incelemede dış kapı kilidinin kırıldığı, anne ile kızının zorla kaçırılıp, götürüldüğü otoyolda öldürüldüğü de sanılırken; ’fuhuş’ iddiaları Semire Balık’ın yakınları tarafından reddedildi. Ayşe Işık’ın Mersin’e taşındıktan sonra 9 Mart’ta Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek eşi Metin Işık ile kardeşi Abdullah Budak’ın kendisini ölümle tehdit ettiği, ayrıca eşinden boşanma davası açtığı öğrenildi.

'EVİNİ KURŞUNLATTI'

Semire Balık’ın eski eşi tarafından tehdit edildiğini belirten ağabeyi Ekrem Balık, "Kardeşim namussuzluk yapacak bir insan değildi. 1989 yılında evlendi, o adama 7 çocuk verdi. Sürekli şiddet, sürekli baskı gördü. Geçen yıl da resmen boşandı. Babasından kalan maaşı var, 4 katlı kirada evi var. Paraya ihtiyacı olan bir insan değil. İsteseydi, ayrıldığı gün de başkasıyla evlenip yuva kurabilirdi. Ama o yapmadı. Ayrılmalarına rağmen kaç kez tehdit etti, evini kurşunlattı. Ama kardeşim koruma istemedi. Toprağa verdiğimiz gün de mal paylaşım davası vardı" dedi.

Cinayetin işlendiği gün Mersin’den Adana’ya gelmek için yola çıkan Semire Balık’ın kendisini telefonla aradığını söyleyen amcası Cemal Balık, da o gün yaşananları şöyle anlattı:

"Amca, duruşmamız var, ben Ayşe ile birlikte otogara geliyorum’ dedi. Telefonla görüştükten bir saat sonra merak edip tekrar aradım. Ayrıldığı eşi Hüseyin’in kendisini aradığını ve ’Sibel ile Davut kavga etmişler. Ben Erdemli’deyim, Abdullah seni alıp gelsin, onları barıştıralım’ dediğini söyledi.

Bana, ’Amca içim rahat değil, ama yapacak bir şey de yok’ dedi. Ben de, ’Kızım telefonun açık olsun, aradığımda sana ulaşalım’ uyarısında bulundum. Bir saat sonra da aradığımda telefonuna ulaşılamıyordu. Hüseyin, yeğenim ile kızı Ayşe’yi alıp ölüme götürmüş."

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Otoyol kenarında tabancayla vurularak öldürülen Semire Balık ile kızı Ayşe Işık’ın cinayet zanlısı eski eşi Hüseyin Budak (49) ile oğlu Abdullah Budak’ın (25) aranması sürerken, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi: ’İlimiz Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu Karaisalı çıkışı yakınlarında 16 Mart 2015 günü saat 06.00 sıralarında Semire Balık (47) ve kızı Ayşe Işık’ın (22) yol kenarında silahla vurularak öldürülmüş halde bulunması ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada; Maktul Semire Balık’ın Mersin yolu üzeri hipodrom karşısı Doğusan Otomotiv isimli işyerini çalıştıran firari şüpheli H.B.’den boşanarak, eşinden ayrı yaşayan kızı Ayşe Işık ile birlikte Mersin’in Erdemli İlçesi’nde ikamet ettikleri belirlendi. Maktul Semire Balık’ın, eski eşi H.B. ile ayrılmalarından dolayı Adana Aile Mahkemesi’nde mal varlığından kaynaklı mal paylaşım davalarının devam ettiğinin saptanmıştır. Firari şüpheli H.B.’nin, oğlu A.B. ile birlikte olaydan sonra ortağı olan İ.Ö. tarafından Şanlıurfa iline, buradan da kardeşi H.B. tarafından da başka bir ile götürüldükleri tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında firari şüpheli H.B.’nin damadı D.D., kardeşi H.B. ve ortağı İ.Ö. ile maktul Ayşe Işık’ın, hakkında Erdemli Aile Mahkemesi tarafından 6 ay uzaklaştırma kararı verilen eşi M.I. gözaltına alınmıştır. Olaydan sonra kaçan şüpheliler H.B. ve oğlu A.B.’nin yakalanması çalışmalarına çok yönlü olarak devam edildiği duyurulur.’

DHA

2

Haberin Devamı