Eğitim - Kariyer Korkut Ata Üniversitesi'nde 'Tıbbi Bitkiler Sergisi'

Korkut Ata Üniversitesi'nde 'Tıbbi Bitkiler Sergisi'

Paylaş
Korkut Ata Üniversitesi'nde 'Tıbbi Bitkiler Sergisi'

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Menderes Çenet tarafından hazırlanan ve tıp alanında kullanılan bitkilerin örneklerinin ve fotoğraflarının bulunduğu "Tıbbi Bitkiler Sergisi" açıldı

2018-2019 akademik yılı başlangıcına kadar açık kalacak olan serginin açılışına Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof.Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Eyüp Tel, FEF Biyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hüsniye Sağlıker, FEF Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç.Dr. Yunus Kaplan, Kimya Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Hacer İçen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Demiral, Genel Sekreter Yardımcısı V. Necati Gök ile çok sayıda idari personel katıldı.

Haberin Devamı

SERGİDE NELER VAR?

Açılışını Rektör Prof.Dr. Murat Türk'ün gerçekleştirdiği Tıbbi Bitkiler Sergisi'nde 80'e yakın bitkilerin Latince ve Türkçe tür isimleri, bitkilerin içerdiği etken maddeler, tıbbi faydalarının yanı sıra tıbbi olarak kullanım biçimleri hakkında bilgiler yer alıyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)