Gündem Korkutan tablo: Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü

Korkutan tablo: Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü

Paylaş
Korkutan tablo: Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM yaptığı konuşmada uyuşturucu kullanımıyla ilgili vahim tabloyu gözler önüne serdi

Uyuşturucuyla mücadelenin mutlaka Meclis Araştırması'na açılması gereken bir konu olduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, "Türkiye’de artık sentetik uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştü" dedi.

SON 10 YILDA YÜZDE 400 ARTTI

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin, Türkiye’deki uyuşturucu kullanımıyla ilgili istatistiki verilerinden de bahseden Ömer Fethi Gürer, "Uyuşturucu kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlerde ülkemizin Avrupa birincisi oldu. Son 10 yıl içinde uyuşturucu suçlarından cezaevlerinde yatanların sayısının yüzde 400 oranında arttı" dedi.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin verilerine göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısı yüzde 381 oranında arttı. Bunların yüzde 11’ini 15 yaşın altındaki çocuklardan oluşturuyor. Uyuşturucudan dolayı yatan hastaların yüzde 40’ı 15-19 yaş aralığında, yüzde 30’u 20-24 yaş aralığında ve yüzde 11’i ise 25-29 yaş aralığında.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)