Ekonomi Korsan karpuz eylemi

Korsan karpuz eylemi

Paylaş
Korsan karpuz eylemi

Adana Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Hal Kompleksi bostancı esnafı, hal dışında korsan karpuz satışı yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı

Yeşiloba Mahallesi’nde bulunan Hal Kompleksi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar eylemci, karpuz kamyonlarının üzerine çıkarak, ’Belediye korsana destek veriyor’, ’Vergi vermek suç mu’, ’Mezarlık pazarına hayır’ pankartları açtı.

Eylemciler, Anadolu Mahallesi’nde yasa dışı pazar kurulduğunu ve burada vergisiz satış yapıldığını ileri süren yetkililerin bu konuya ilgisiz kaldıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Bostan Alıcı ve Satıcı Odası Başkanı Hasan Ayhan, "Bize üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Devlet bize borçlarımızı ödememiz için yapılandırma hakkı verdi, ama borçlarımızı bu şekilde ödeyemiyoruz.

Korsan satışlar Adana’da engellenmiyor. Hal yetkilileri bu konuyla ilgilenmiyor. Korsan satış yapılan Asri Mezarlığı’nın arkasına gittik. 50 tane pikap vardı, hal yetkilileri müdahale etmeye gerek duymadı" diyerek tepki gösterdi.

Hal esnafından Çukurova Belediyesi Meclis üyesi Ali Katman ise Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bu denetimlerin yapılması gerektiğini belirtti. Esnaf, eylemin ardından olaysız dağıldı.

Salih ÜÇTEPE/DHA

Haberin Devamı