Bilim - Teknoloji Korsan Windows'lara iyi haber
Paylaş
Korsan Windows'lara iyi haber

İnanması zor ama gerçek: Microsoft, korsan Windows kullananlara çok iyi bir haber verdi!

Windows 10'un bu yaz çıkacağını henüz öğrenmiştik. Microsoft'un kendisinden gelen yeni bir bilgiye göreyse Windows 10'a yükseltmek, işletim sistemini korsan kullananlar için bile bedava olacak.

Microsoft'un yeni işletim sisteminin Windows 7 ve 8 için ücretsiz bir güncelleme olacağı bilinmekteydi. Firmanın böyle bir yol izlemesinin arkasında, mümkün olduğunca çok kullanıcıyı en son işletim sistemine yükseltmek var. Ancak Microsoft'un işletim sistemleri grubu başkanı Terry Myerson'un ta kendisinden gelen bir bilgiye göre Windows'un lisanssız sürümlerini kullananlar da ücretsiz yükseltmeden faydalanabilecek.

Yanlış duymadınız, Windows'u korsan kullananlar bile Windows 10'a bedava geçiş yapabilecekler. Myerson, Microsoft'un Çin ve başka yerlerdeki yüz milyonlarca korsan kullanıcıyı Windows ile "tekrar bağlantılı hale getirmek" istediklerini söylüyor.

Bununla birlikte bazı soruların cevabı henüz belirsiz. Örneğin Windows 10'a korsan Windows'tan yükselten kullanıcılara yeni lisansların verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: CHIP Online