Erkut Can Körükler çalışıyor
HABERİ PAYLAŞ

Körükler çalışıyor

Haberin Devamı

Biz yangına körükle giden bir toplumuz. Aynı Demet Şenerİbrahim Kutluay olayında olduğu gibi. Evlendiklerinde ideal çift denmişti. Ama nedense sonradan pek sevilmez oldular. Hele hele karşılıklı ihanet sonucu, tek celsede biten bir evlilikten sonra, Kutluay ortadan kaybolurken, eşi, eşine toz kondurmayınca herkes “Ne biçim aşk bu” demeye başladı.

Çektirilen mutlu aile fotoğrafları da zaman geçtikçe işe yaramadı ki; Demet sonunda patladı. “Buraya kadar” dedi. Her şeye rağmen evlilik yine kurtulur, yine fotoğraflar çektirilirdi ama, dedim ya, medya ellerinde körüklerle peşlerinden koşmaya başlayınca, yolun sonuna geliniyor galiba. Bu sahipleri şöhretli olduğu için gündemden düşmeyen bir evlilik. Ancak gözlemim şu ki; boşanmalar artmaya başladı.

Kötüye giden ekonomi, en küçük şirket dediğimiz yuvaları da önüne kattı götürüyor. Belli bir kesimdeki, kimin eli kimin cebinde yaşamı bile bu furyadan etkilenmeye başladı. Kürtajı yasaklayanlar, boşanmayı da yasaklarlarsa siz görürsünüz gününüzü evliliği çocuk oyuncağına çevirenler. Sözüm sizlere.

TEHLİKELİ ÜNLÜLER

Bilgisayarları tehlikeli virüslerden koruma firması McAfee, 10 yıldır yayınladığı virüs yayan tehlikeli ünlüler listesini bu yıl da yayınladı. Ancak tehlike bu ünlülerden kaynaklanmıyor. İnternet korsanları, şöhretli isimlerin ününden yararlanıyor ve isimlerle ilgili kötü yazılım içeren siteler kuruyor.

Sevdikleri isimlerle ilgili son gelişmeleri öğrenmek üzere internette araştırma yapan kullanıcılar da bu siteler aracılığı ile güvenliklerini riske ediyor. Ve bu yolla da internet korsanları kullanıcının kişisel bilgilerini ele geçiriyor.

Firmanın yayınladığı 10 en tehlikeli ünlünün en tehlikeli dörtlüsü de şunlar: Justin Bieber, Rihanna, Selena Gomez ve Miley Cyrus. Her üç sitesinden biri virüs yayıyor denilen bu yıldızların haberlerini tıklarken aman dikkat edin.

Anahit’i hatırladım

Çok eski arkadaşım Tevfik Yener paylaşınca hatırladım Madam Anahit’i. Çiçek Pasajı’nda akordeon çalarak geçimini sağlardı. Sadece pasajın değil, İstanbul’un önemli bir figürüydü. İstanbul’un artık kaybolan mozayiğinin renkli, değerli bir taşıydı.

Bugün belli bir yaşa gelmiş ve bir kere dahi pasaja gitmiş her İstanbullu onu hatırlar. Çok eskiden Ermeni aileler çocuklarına, mutlaka bir müzik aleti çalmayı öğrettirirlerdi. İşte Anahit de demek ki onlardan biriymiş. Hangi hayallerle öğrenmişti akordeon çalmayı bilmiyorum ama, kader onu sonunda buraya getirmişti.

O keyif için değil, keyiflendirmek, geçimini sağlamak için pasajda masaları dolaşırdı. Herkes sever, masasına davet ederdi. Pek usta değildi, bazen notaları yanlış basardı ama tekti. 1917’de Beyoğlu’nda başlayan yaşamı, 2003’de bitene kadar bir ışıktı pasajda. Işıklar içinde yatsın.

ÖLÜM AJANSI

Onur Akay diye biri var. Ben tanımıyorum ama, Türk Sanat Müziği sanatçısıymış. Daha da bir sürü meziyeti varmış Vikipedi’de okudum. Benim bu arkadaşın ismini öğrenmem uzun bir süredir verdiği ölüm haberleriyle oldu. Sanat camiasından kim ölürse, ilk haberi Twitter’dan o veriyor. Şimdi de iletişim kaynaklarını çeşitlendirdi.

Zannedersiniz ki, 112’de çalışıyor. Ya da mezarlıklar müdürlüğünde. Yaşama veda eden her sanatçı son nefesini adeta onun twiti ile veriyor.

Mübarek sanki ÖHA (Ölüm Haber Ajansı). Galiba bir kere de ölmeyeni öldürmüştü. En son da Deniz Tanyeli’nin ölüm haberini verdi. Be kardeşim, bir kere de iyi bir haber ver yahu. Bırak çene bağlamayı.

CIZZZ

BM’deki yeni temsilcimiz, Dışişlerinin kara kutusu, sonunda kutuyu araladı: “Suriye politikasında hata yapmadık.” Siz yaptık diye durun. Kutu konuşuyor kutu.

MERAK BU YA....

● Çılgın Türkler diye bir tabir var bilirsiniz. Sanki bugünkü iktidar için söylenmiş. Peki makul Türklere ne oldu, bileniniz var mı?
● Unakıtan, nasıl oldu da Süleymaniye külliyesine gömüldü. Bunu biri açıklasa da öğrensek. Hangi sadrazamın torunuymuş öğrensek.
● Düşünüyorum da, 15 Temmuz öncesi 5-10 hafta devredip, sonra da bir kişiye çıkan devlet kumarında da fetö parmağı mı vardı acaba. Yok sadece düşünce bu.
● Bugüne kadar başımıza gelenler hep plansızlıktan oldu ama, Cumhurbaşkanı, B ve C planlarımızın olduğunu da söyledi. Yoksa iyice mi belaya gömüleceğiz.
● Bakan Işık, Erdoğan’ın diploması ile ilgili soru işaretlerine sonunda noktayı koydu. Askerlik için verdiği bütün evraklar, 42 yaşına bastığı gün imha edilmiş. Artık rahatlayın biraz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder