Gündem Koruma altındaki ağaçlara tabela

Koruma altındaki ağaçlara tabela

Paylaş
Koruma altındaki ağaçlara tabela

Zonguldak'ta, koruma altında bulunan 329 ağaçtan bazılarının kimliği belirsiz kişilerce kesilmesi üzerine, kalan 284 ağaca, koruma altında olduğunu gösteren tescil tabelaları asıldı

Yayla Mahallesi’nde, 3’üncü derece doğal sit alanında bulunan ve Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca, ’Korunması Gerekli Taşınmaz Doğa Varlığı’ olarak tescil edilen 329 manolya, ladin, çınar, çam ve ıhlamur ağacından bazıları şiddetli fırtına nedeniyle yıkılırken, bazılarının da kimliği belirsiz kişilerce kesildiği belirlendi.

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi’nin yaptığı incelemede yıkılan ve kesilen ağaç sayısının 45 olduğu saptandı.

Bunun üzerine kalan diğer koruma altındaki ağaçlara tabela asılması kararlaştırıldı.

Çevre halkına, ağaçların koruma altında olduğunu duyurmak amacıyla hazırlanan, üzerinde tescil numaralarının yanında ’Koruma altında’ yazılı 284 tescil tabelası ağaçlara asıldı.

UZAKTAN GÖRÜLEBİLECEK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, ağaçların bazılarına zarar verildiği yönünde ihbarlar da aldıkarını söyedi. Aydoğan, ağaçları korumak için Vali Erol Ayyıldız’ın talimatıyla, daha önce de yapılan tescil plakası uygulamasını geliştirerek yeniden gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha önce ağaçlarda bulunan ve büyük bölümü eskiyerek sökülen tabelaların küçük olduğu için fark edilmesinin zor olduğunu ifade eden Aydoğan, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"İl Özel İdaresi bütçesinden 6 bin 86 lira harcayarak yaptırdığımız yeni tabelalar, öncekilere göre daha büyük. 10-15 metre uzaklıktan rahatlıkla görülebiliyor. Böylece vatandaşlarımız, tabela uygulaması ile ağaçların koruma altında olduğunu öğrenecek ve ona göre davranacaklardır."

DHA