Siyaset Korumalar vatandaşla yumruk yumruğa...
Paylaş
Korumalar vatandaşla yumruk yumruğa...

Korumalar ile bazı köylülerin birbirine yumruk attığı arbede, jandarmaların araya girmesiyle sonlandırıldı

Şanlıurfa merkeze bağlı Hamurkesen Köyü'ne seçim çalışmaları kapsamında ziyarette bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanına girmek isteyen köy sakinleri ile korumalar arasında arbede çıktı. Korumalar ile bazı köylülerin birbirine yumruk attığı arbede, jandarmaların araya girmesiyle sonlandırıldı.

Seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Bakan Faruk Çelik, öğleden sonra beraberindeki AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ile birlikte merkeze bağlı Hamurkesen Köyü'ne gitti. Burada köy odasına giden Bakan Çelik, muhtar ve köyün ileri gelenleriyle görüşmeye başladı. Bakan Çelik'in korumalarının önlem aldığı odaya girmek isteyen bazı köy sakinlerine, içeride yer olmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine sinirlenen köylüler tepkilerini arttırdı. Köy sakinleri ile korumalar arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Korumalar ile bazı köylülerin birbirine yumruk attığı arbede, jandarmaların araya girmesiyle sonlandırıldı.

Tartışmanın sonlandırılmasının ardından odadan çıkan Bakan Çelik, köy meydanında toplanan kalabalığa hitap etti. 30 Mart yerel seçimlerinde partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyen Çelik, "Şu Anadolu'nun yiğidi, şu ülkenin talihini gerçekten kötü gidişatını değiştiren, Sayın Başbakan'a 1994 yılından beri karşı karşıya bıraktıkları sorunları hatırlayın. 1994'te cezaevine attılar, arkasından 'muhtar bile olamaz' diyerek dışarıda bıraktılar. Arkasından neler yapmadılar neler. Partiyi kapatmaya çalıştılar. Her şeyi yaptılar. Ama o Allah'a dayanarak 'millete güveniyorum' dedi. Bizler de sizlere güveniyoruz. Desteklerinizi bizlerden esirgemeyin" diye konuştu.

HALAY ÇEKTİ DOLAR YAĞMURUNA TUTULDU

Bakan Çelik köydeki temaslarının ardından köyden ayrılarak kent merkezinde avukat Ömer Çelik ile Çağla Yıldız'ın düğününe katıldı. Düğünde halay çeken Bakan Çelik'in üzerine davetliler 1'er dolarlık banknotlardan yağdırdı. Düğünde nikah şahitliği de yapan Bakan, evlilik cüzdanını geline verdikten sonra çiftten 3 çocuk yapmaları tavsiyesinde bulunarak, "Şanlıurfalılar işini biliyor. Bu tavsiye burada geçerli değildir" dedi.

Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, (DHA)

Haberin Devamı