Gündem Koşarsanız yıkılır!

Koşarsanız yıkılır!

Paylaş
Koşarsanız yıkılır!

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu yıl 35'incisi düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu'nun Boğaziçi Köprüsü için risk arzedebileceğini açıklamıştı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise riski önlemek için katılımcıların köprünün üzerinden koşarak değil yürüyerek geçeceğini açıkladı

İstanbul'da 18 Ekim 2010'da düzenlenen Avrasya Maratonu’nun halk koşusu sırasında, üzerinden 150 binden fazla kişinin geçmesi nedeniyle sallanan Boğaziçi Köprüsü için Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan “endişeye gerek yok” açıklamaları gelmişti.

Haberin Devamı

KÖPRÜ BÖYLE SALLANMIŞTI

İŞİ SALLANMAK' DEMİŞTİ

Karayolları “Limit aşımı olsaydı sistem uyarı verirdi” savunmasını yaparken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım “Asma köprü olur da sallanmaz mı? Ne yapacaktı yani, köprünün işi sallanmak” demişti. Mimar Prof. Dr. Ahmet Vekif Alp ise yetkililerin aksine titreşimlerin birbirini tetikleyerek büyüyebileceğine dikkat çekerek, “Rezonans biraz daha sürseydi köprü yıkılabilirdi. İstanbul’a geçmiş olsun.” diye konuşmuştu.

'KÖPRÜDEN YÜRÜYEREK GEÇECEKLER'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önceki gün yaptığı açıklamada, bu pazar koşulacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nun Boğaziçi Köprüsü için risk yaratacağını belirterek, ek tedbirler alındığını açıklamıştı. Kadir Topbaş'ın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da bugün gazetecilerin maratonla ilgili tedbirler konuşundaki sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım, "Gerekli tedbirler alınacak. Boğaziçi Köprüsü bir asma köprü olduğu için o kadar insan birden koşunca bir rezonans riski ortaya çıkıyor. Bu sorunun yaşanmaması için insanlar köprüye grup grup alınacak, koşma şeklinde değil yürüme şeklinde köprüden geçilecek. Köprüyü geçtikten sonra insanlar koşabilirler. Amaç bu şenliği herhangi bir tatsız olaya mahal vermeden tamamlamak" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA