Ekonomi KOSGEB proje üreten işletmeyi destekleyecek

KOSGEB proje üreten işletmeyi destekleyecek

Paylaş
KOSGEB proje üreten işletmeyi destekleyecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB'in önemli bir değişim ve dönüşüm içine girdiğini söyledi

KOBİ BAZLI TASARIMLAR

Haberin Devamı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, 2010 yılı KOSGEB destek mekanizmalarının küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) odaklı özel tasarımlarla gerçekleşeceğini söyledi.

Mustafa Kaplan, KOSGEB’in bugüne kadar milyarlarca lira destek sağlayarak ekonominin çarkları olan KOBİ’lerin gelişimine katkı sağladığını dile getirdi.

DAHA SEÇİCİ OLACAĞIZ

KOSGEB’in önemli bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Mustafa Kaplan “KOSGEB olarak yeni dönemde reel sektöre finansman desteği sağlarken daha seçici davranacağız. Artık, KOBİ’lerin işbirliği, güç birliği, araştırma-geliştirme (ar-ge) ve inovasyon (yenilikçilik) projelerine çok ciddi destekler vereceğiz. Proje bazlı destekleme modeline ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ PAKET YOLDA

KOSGEB, esnaf ve sanatkarın 2010 yılında kurumsallaşması ve ortak iş yapma kapasitelerinin artmasını sağlamak amacıyla Sanayi Bakanlığı ile işbirliği yaparak yeni bir paket hazırlığına başladı.

Paketle 2009 yılında kriz sebebiyle darboğaza giren KOBİ’lere yaklaşık 1.8 milyar liralık bir potansiyel oluşturacak kaynak sağlanarak, işletmeler kurumsallaşmaya yönlendirilecek.

İŞBİRLİĞİ YAPANA EK KAYNAK

Yeni paketle işletmelerin işbirliği yaparak güçlerini artırmaları hedefleniyor. Bu sebeple güç birliği yapacak firmalara 300 milyon liralık kaynak sağlanacak. Proje ile ar-ge, yenilikçilik, işbirliği ve tematik projeler desteklenecek. Avrupa Birliği destek sisteminin de göz önünde bulundurulduğu paket, çalışmaların tamamlanmasının ardından Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanacak.