Siyaset Köşk'te Gül'ün son Erdoğan'ın ilk konuşması
Paylaş
Köşk'te Gül'ün son Erdoğan'ın ilk konuşması

Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşk'teki son konuşmasından sonra Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan, Gül'e 'Devlet Şeref Madalyası' verildi..

Ankara bugün tarihi bir güne tanıklık etti. İlk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin etmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir teslim töreniyle Köşk'e çıktı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20540","20540","201408","20540-175798.jpg","1", "0","Abdullah Gül'ün veda konuşması");

Önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir veda konuşması yaptı. Erdoğan'la 40 yılı aşan dava arkadaşlıklarına dikkat çekti. Ardından yeni Cumhurbaşkanı kürsüye çıktı. Ardından Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'Devlet Şeref Madalyası' verdi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20542","20542","201408","20542-175827.jpg","1", "0","Erdoğan'ın Köşk'teki ilk konuşması");

GÜL'DEN ERDOĞAN ÇİFTİNE: ALLAHAISMARLADIK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’nden ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı görevini, törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devreden Gül için Köşk’te uğurlama töreni düzenlendi. Devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül ile Büyük Şeref Kapısı’ndan yürüyerek tören alanına geçti. İstiklal Marşı’nın çalınmasıyla başlayan askeri törende, 11. Cumhurbaşkanı Gül, şeref kıtasını "Allahaısmarladık Asker" diyerek selamladı. Askerin "Sağol" cevabı üzerine Gül de, "Siz de sağolun" dedi. Törende Gül’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

EL SALLAYARAK UĞURLADILAR

Törenin ardından basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Gül çifti, Gül’ü bekleyen aracın önünde vedalaştı. Abdullah Gül’ün, Erdoğan çiftine "Allahaısmarladık" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül’e, "Yolunuz açık olsun" karşılığını verdi. Hayrünnisa Gül de, Erdoğan çiftine "Allah’a emanet olun, buralar size emanet" diyerek veda etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Gül çiftinin bulunduğu araç hareket edene kadar bekledi ve el sallayarak Köşk’ten uğurladı. Köşk’ten sivil plakalı araçla ayrılan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Konutu’na geçti.

Konut girişinde bekleyenler Gül çiftine sevgi gösterisinde bulundu. Çankaya Köşkü’ndeki karşılama ve uğurlama törenlerini, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda basın mensupu takip etti.

Gül'ün sözlerinden satır başları şunlar:

7 yıl yürütmüş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini, sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devretkmekten büyük şeref duyuyorum.
Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Sayın Recep Tayyip ile 40 yıla aşkın dava arkadaşlığımız, beraberliğimiz var.
Böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın Erdoğan'ın, vatan aşkını, Hakka olan inancını en yakınrdan bilenlerdenim.
Partiyi beraber kurduk.
Bu sefer de görevimi devr etmekten mutluyum. Tıpkı başbakanlığı devr ettiğim 12 yıl öncesi gibi.
Önce anne ve babama sağlık sıhhat diliyorum. Sonra da eşime.
Ben o zaman, milletin çocuklarını kurtarmak için çalışacağım. Eşime de sen de bizim çocukları kurtar dedim.
Sayın cumhurbaşkanım, değerli kardeşim.
Bir kez daha teşekkür ediyorum, size, değerli eşiniz Emine hanıma.

ERDOĞAN KÜRSÜDE
Türkiye cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım ilk saatlerde milletimize teşekkür ediyorum.
2 bin yıllık Türk tarihinde, halkın doğrudan tercihi ile cumhurbaşkanı seçilmiştir.
11. Cumhurbaşkanını, değerli dava arkadışıma, şahsım, ailem, ülkem ve milletim adtına şükranlarımı sunuyorum.
Şahsım başbakan olarak, sayın Gül cumhurbaşkanı olarak 7 yıl boyunca Türkiye'ye çok şey kazandırdık.
Teşekkürk ederim.
Sayın Abdullah Gül'in tecrübesinden istifade etmek istediğimi söylemek isterim.
Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet ortak çalışağız.

Suriyeli kardeşlerimize kucak asmamızın en önemli sebebi insan olmalarıdır. Suriye'deki trajediye sessiz kalamazdık. Siyasetin sorumluluğu noktasında bunu siyasetin merkezine özellikle oturuyoruz.

Bizim için etnik kökenlerden, derilerinin renginden, petrolden, enerji kaynaklarından öte önce insan vardır can vardır. Bize dost olan her ülkeyle dostluğumuzu büyütürüz. İnsani noktlardaki uyarılarımızı iç işlerimize karışma olarak algılanmasın. Önümüzdeki dönemde de insan ve vicdan o0daklı daha aktif devam edecektir.

Türkiye cumhuriyeti 1923'te kurulmuş ve aynı gün Gazi Mustafa Kemal'i ilk cumhurbaşkanı olarak seçmişti. Meclis'teki konuşmasında şunları söylemişti: Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır. İlk Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi vesilesiyle bir dua edilmişti. 91 yıldır devam eden hız kesmeden istikbal mücadelemiz de asla kesintiye uğramayacaktır.

Türkiye'nin kutlu yürüyüşü barış ve adalet ekseninde istikbale yürüyecektir. Yeni Türkiye'nin ilk dakikalarında Allah'tan hayırlar niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmetle yad ediyorum. Misafirlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

11. Cumhurbaşkanımızla biz yağmur demeden çamur demeden beraber yürüdük. Yeni Türkiye'nin inşaası yolunda yine bir ve beraber yürüyeceğiz.

allah yolumuzu açık etsin, Allah utandırmasın diyor hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.