Cumartesi Postası Kosova'da ilk kadın sağlığı hastanesi

Kosova'da ilk kadın sağlığı hastanesi

Paylaş
Kosova'da ilk kadın sağlığı hastanesi

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ve ekibi, Kosova'nın başkenti Priştine'de ilk kadın hastalıkları, doğum ve infertilite özel dal hastanesini açtı.

Balkanlar’da ilk olma özelliğini taşıyan Özel Bahçeci Hastanesi, tüp bebek uygulamasıyla çocuk sahibi olan Kosovalı aileleri bir araya getirdi. Hastanenin açılışına Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Türk Büyükelçiliği yetkilileri, Kosova Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Shefqet Lulaj katıldı. 1996 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veren Bahçeci Grup, Azerbaycan ile başlattığı yurt dışı girişimlerine Kıbrıs ve Erbil ile devam etti.

Haberin Devamı

Resmi açılış töreni öncesinde hastaneyi basına tanıtan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, hastaneye 3 milyon Euro yatırım yapıldığını söyledi. Kosova’da açılan Kadın Hastalıkları, Doğum ve İnfertilite Özel Dal Hastanesi’nin ardından Irak’ın başkenti Bağdat’ta da kurdukları hastaneyi açmaya hazırlandıklarını ifade eden Mustafa Bahçeci Kosova’da hastane açma nedenini, “1990’lı yıllarda, savaşın devam ettiği dönemde bize çok fazla hasta geliyordu. Bu yıllar içerisinde artarak devam etti.

Aylık rakam 40-50’lere ulaşmaya başladı. Buradan bize çok fazla talep olduğunu ve şartlar gereği gelemediklerini söylüyorlardı. Onlar gelemeyince biz onlara geldik” dedi. Hastanenin açılış töreninin ardından bahçede Türkiye’de gördükleri tedavi sonucunda bebek sahibi olan Kosovalı ailelerin katılımıyla ‘Tüp Bebek Partisi’ düzenlendi. Uzun yıllar sonra çocuk sahibi olan aileler, şarkılar eşliğinde hastane çalışanlarıyla keyifli bir gün geçirdi.

Haberin Devamı

Haber: Ferhan Kaya Poroy