Futbol Son dakika... Sırbistan zor da olsa galip!
Paylaş
Son dakika... Sırbistan zor da olsa galip!

2018 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nda yer alan Kosta Rika ile Sırbistan, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Mücadeliyi Sırbistan, yıldız isim Kolarov'un harika frikik golüyle 1-0 kazandı.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda yer alan Kosta Rika ile Sırbistan, bugün tarihlerinde ilk kez karşılaştı. İki takım daha önce hazırlık maçı da dahil olmak üzere hiç karşı karşıya gelmemişti.

Haberin Devamı

Maçın önemli dakikaları: KOSTA RİKA:0 SIRBİSTAN:1

90+5'te VAR incelemesi sonrası Senegalli hakem Prijovic sarı kart gördü.

87' Sırbistan farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. Mitrovic yine Navas'la karşı karşıya kaldı ama savunma kritik bir müdahale ile Sırp hücumcuya şut fırsatı vermedi

84' Kosta Rika eşitliği yakalamak için yükleniyor ama bu bölümde Dusko Tosic müdahaleleri ile yıldızlaşıyor.

76' Milinkovic-Savic uzaktan attığı şutla Navas'ı yokladı ama top az farkla dışarı çıktı.

72' Kosta Rika sağlı sollu ataklarla Sırbistan kalesini yokluyor. Bolanos ve Joel Campbell ile etkili olmaya çılan Kosta Rika, beraberliği kovalıyor

63' Sırbistan öne geçtikten sonra Kosta Rika rakip kalede gol arıyor. Sırbistan savunması şu ana kadar çok dikkatli.

57' Frikiği kullanan Kolarov, harika bir vuruşla Sırbistan'ı öne geçirdi, 0-1. Roma'nın formda yıldızı Kolarov, turnuvanın en güzel gollerinden birine imzasını attı.

Haberin Devamı

56' Guzman ceza sahasının sağ çarprazında Mitrovic'i düşürdü ve sarı kartla cezalandırıldı.

51' Sırbistan gole çok yaklaştı. Mitrovic, Navas ile karşı karşıya kaldı ama Kosta Rikalı kaleciyi geçemedi.

48' Maç ilk yarının aksine daha sakin başladı.

İkinci yarı Kosta Rika'nın vuruşuyla başladı

Karşılaşmanın 11'leri:

Kosta Rika: Navas, Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte, Calvo, Venegas, Guzman, Borges, Ruiz, Urena

Sırbistan: Stojkovic, Ivanovic, Tosic, Milenkovic, Kolarov, Matic, Milivojevic, Milinkovic-Savic, Tadic, Ljajic, Mitrovic.

KOSTA RİKA 5. KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

Kosta Rika, Rusya'nın ev sahipliği yaptığı turnuva ile birlikte 5. Dünya Kupası heyecanını yaşayacak. FIFA dünya sıralamasında 25. basamakta bulunan Kosta Rika, geçmişte katıldığı 4 Dünya Kupası'nda 15 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 5 galibiyet alan Kosta Rika, 4 beraberlik yaşarken, 6 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 17 gol atan Orta Amerika ekibi, kalesinde ise 23 gol gördü.

KOSTA RİKA'NIN EN BÜYÜK BAŞARISI ÇEYREK FİNAL

Kosta Rika, Dünya Kupası'ndaki en büyük başarısını bir önceki turnuva olan Brezilya 2014'te elde etti. İtalya, İngiltere ve Uruguay'ın bulunduğu D Grubu'nda hiç şans verilmeyen Kosta Rika, grubu 7 puanla lider tamamlayarak büyük bir sürprize imza attı. Uruguay'ı 3-1 ve İtalya'yı 1-0 mağlup eden Kosta Rika, İngiltere ile golsüz berabere kalarak grubu yenilgisiz lider bitirdi ve son 16 turuna kaldı. Bu turda da penaltılarla Yunanistan'ı eleyen Orta Amerika ekibi, çeyrek finalde ise penaltılarla Hollanda'ya elendi.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN'IN KUPA GEÇMİŞİ

FIFA dünya sıralamasında 35. basamakta bulunan Sırbistan, eski Yugoslavya'nın katıldıkları ile birlikte toplam 12. turnuvasını yaşayacak. Sırbistan, oynadığı 43 maçta, 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 18 yenilgi yaşadı. Bu müsabakalarda 64 gol atan Sırbistan, kalesinde 59 gol gördü. Sırbistan, Yugoslavya olarak 9, Sırbistan-Karadağ olarak 1 ve Sırbistan olarak 1 turnuvaya katıldı.

Kosta Rika'nın Dünya Kupası kadrosu

Kaleci: Keylor Navas (Real Madrid, Spain), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (Herediano)

Defans: Cristian Gamboa (Celtic, Scotland), Ian Smith (Norrkoping, Sweden), Ronald Matarrita (New York City, USA), Bryan Oviedo (Sunderland, England), Oscar Duarte (Espanyol, Spain), Giancarlo Gonzalez (Bologna, Italy), Francisco Calvo (Minnesota United, USA), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps, Canada), Johnny Acosta (Aguilas Dorados, Colombia)

Haberin Devamı

Orta Saha: David Guzman (Portland Timbers, USA), Yeltsin Tejeda (Lausanne-Sport, Switzerland), Celso Borges (Deportivo La Coruna, Spain), Randall Azofeifa (Herediano), Rodney Wallace (New York City, USA), Bryan Ruiz (Sporting CP, Portugal), Daniel Colindres (Saprissa), Christian Bolanos (Saprissa)

Forvet: Johan Venegas (Saprissa), Joel Campbell (Real Betis, Spain), Marco Urena (LAFC, USA)

Sırbistan Dünya Kupası kadrosu

Kaleci: Vladimir Stojkovic (FK Partizan), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanovic (AGF), Marko Dmitrovic (Eibar)

Savunma: Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Villarreal), Milan Rodic (Kızılyıldız), Branislav Ivanovic (Zenit), Uros Spajic (Anderlecht), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Dusko Tosic, Matija Nastasic (Schalke), Nikola Milenkovic (Fiorentina)

Orta saha: Nemanja Matic (Manchester United), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Marko Grujic (Cardiff City), Nemanja Maksimovic (Valencia), Dusan Tadic (Southampton), Andrija Zivkovic (Benfica), Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt), Filip Kostic (Hamburg), Nemanja Radonjic (Kızılyıldız), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Adem Ljajic (Torino)

Haberin Devamı

Forvet: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Aleksandar Prijovic (PAOK), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt)