Siyaset 'Köstebek Kurmay Albay'
Paylaş
'Köstebek Kurmay Albay'

Suikast iddiasını reddeden albaylar “Ordudan bilgi sızdıran Kara Kuvvetleri'nde görevli bir kurmay albayı 1 yıldır izliyorduk” dedi

8 ASKER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiaları üzerine Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’nda arama başlatılmıştı. 8 asker gözaltına alınmıştı. Önceki akşam adliyeye getirilen askerlerden 5’i serbest bırakıldı. Seferberlik ve Tetkik Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal, Arınç’ın evinin yakınında yakalanan Albay Erhan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

‘1 SENEDİR TAKİP EDİYORDUK’

Suikast iddiasını reddeden Albay Erhan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G. savcılara, “Ordudan bilgi sızdıran Kara Kuvvetleri’nde görevli bir kurmay albayı 1 yıldır izliyorduk” dedi. Subaylar, kurmay albayın adını da verdi. ‘Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen 3 subay delil yetersizliğinden önceki gece yarısı serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İHBAR TEELFONU AMERİKA’DAN

Albay Erhan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G’yi ihbar edenlerin doğrudan terörle mücadele şubesini uydu telefonuyla Amerika’dan aradıkları da öğrenildi. İki subay, “TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in evinin gösterildiği iddia edilen kroki, bozuk yazıcı kartuşunu değiştirmekle görevli ere gideceği yeri tarif için çizilmişti. Arınç’ın evinin adresinin yazılı olduğu iddia edilen kağıt ise bize ait değil” dedi.