Siyaset Köstebek kuşkusu boşmuş!
Paylaş
Köstebek kuşkusu boşmuş!

Genelkurmay, Bülent Arınç'a suikast şüphesiyle ifade veren subayların “1 yıldır izliyorduk” dedikleri kurmay albay B.K.'nın kurumdan bilgi sızdırdığına ilişkin bulguya rastlanmadığını açıkladı

‘Şüpheli albayı izliyorduk’

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda görevli 3 subay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleyecekleri iddiası ile tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarılmış ve serbest bırakılmıştı.

Savcılar sorguda subaylara “Arınç’ın evinin etrafında ne yapıyordunuz?” diye sormuştu. Subaylar da “Askeriyeden bilgi sızdırdığından şüplelendiğimiz karacı bir kurmay albayı izliyorduk” diye yanıt vermişti. Subaylar köstebek olmasından şüphelendikleri askerin adını da vermişti.

‘Delil yok’ açıklaması

Subaylar, köstebek zanlısı B.K. adlı albayı 1 yıldır takip ettiklerini de bildirmişti. Kurmay albayın kimliğinin ortaya çıkması üzerine, Genelkurmay dün internet sitesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Bilgi sızdırdığı iddia edildiği için hakkında bilgi toplama faaliyeti icra edilen ve yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında adı gündeme gelen askeri personele yönelik, bugüne kadar ileri sürülen bu iddiaları doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır” denildi.

Gazetecilere yasak geldi

Bu arada Arınç’a suikast şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan subaylardan Albay Erhan .Y.B.’nin fotoğraflarını çeken iki gazeteciye savcılıktan çifte ceza geldi.

İki gazeteci, dün özel yetkili ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Ankara Adliyesi’ne “yasaklandıkları” gerekçesiyle alınmazken haklarında da soruşturmanın gizliliğini ihlal suçundan inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı