Gündem Koşuda bayılan bayılana!

Koşuda bayılan bayılana!

Paylaş
Koşuda bayılan bayılana!

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 90'ıncı yıldönümü için yapılan koşu yarışmasında bayılan bayılana...

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin 90'ıncı yıldönümü nedeniyle kros koşu yarışması düzenlendi. Bazı atletlerin baygınlık geçirdiği ve kucakta taşındığı yarışmalarda dereceyle giren öğrencilere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Nutuk' hediye edildi.

Atatürk Spor Kompleksi içinde yer alan atletizm pistinde düzenlenen pistinde düzenlenen kros yarışmalarında 7 kategoride 160 sporcu mücadele etti. Bu arada bazı atletler bayğınlık geçirdi. Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç bayanlar, genç erkekler, 16 Yaş altı erkekler ve Büyük Bayanlar yarışmaları bugün tamamlanırken, Büyük Atatürk Koşusu 10 bin metre erkekler yarışmaları ise, yarın yapılacak.

ANNELER SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜYE ORTAK OLDU
Yarışmaya katılan bazı atletler yere yığılırken, yardımlarına öğretmenleri ve anneleri koştu. Ağlayan yarışmacıları teselli etmek de annelere düştü. Yıldız kızlarda birinci olan Feyzanur Karakaya'ya sarılan annesi Meral Karakaya'nın "Ben sana birinci olacağını söylemiştim. Allah'ım bugünlere çok şükür. Kızım çok çalıştı, ama korkuyordu. Ben birinci olacağını biliyordum" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri de yarışmayı izledi ve dereceye giren sporculara, Nutuk ve Atatürk İlkeleri kitaplarının yer aldığı bir kitap seti hediye etti.

DHA