Ferhan Kaya Poroy Kötü havaya sevinir olduk
HABERİ PAYLAŞ

Kötü havaya sevinir olduk

Çiçek gibi bir yaz geçiriyoruz vesselam! İki hafta önce küçük kızım Duru’nun suçiçeği olduğunu yazmıştım sizlere... Aradan tam 15 gün geçtikten sonra, yani kuluçka dönemini atlattıktan sonra, tam da kısa süreli Karadeniz tatilimizin son günü büyük kızım Derin suçiçeği oldu. Tam Derin iyileşmeye başlamıştı ki bu kez de Duru şiddetli bir boğaz enfeksiyonuna yakalandı. Ama doktorum uyarmıştı! “Suçiçeği öyle bir hastalık ki en önemli özelliği bağışıklık sistemini çökertmesi. Suçiçeği geçer geçmez başka bir hastalığa yakalanma ihtimali çok yüksek” demişti. Hay demez olaydı! Beklenen boğaz enfeksiyonu ateşle birlikte başgösterdiğinde artık gülmeye başladım acınacak halime... İnsanoğlu bu, her zaman bir teselli bulur ya, biz de Allah’tan havalar kötü gidiyor diye sevinmeye başladık. Haftanın en az üç günü yağmurlu bir İstanbul, eve hapsolan kızları bir nebze olsun rahatlattı. En azından havuz havası yok öyle değil mi? Biz yağmurlu havaya sevinirken, ‘Kul kurar kader gülermiş’ misali hayal kurmaya devam ediyoruz. Üç kez açığa aldırdığımız biletlerimizi kullanmaya kararlıyız. Şeytanın bacağını kırıp yola çıkmaya niyetliyiz. İyileştikleri ilk anda uçağa binip Dalaman’a, oradan da 40 dakikalık bir yolculukla Fethiye’deki tatil köyü Lykia World’e ulaşacağız. Malum çocuk cenneti; su parkları, kaydıraklar ve dalgalı denizi ile bizimkilerin yaz tatili için favori mekanlarından. Yazıyı küçük bir bilgi ile bitirelim. Bizim durumumuz ekstra, suçiçeği aslında bir yaz hastalığı değil ama çocuklarda yazın sıkça görülen altı tane hastalık var.

Haberin Devamı

Güneş ışınlarının direk etkisi ile oluşan güneş çarpması ve yanıklar.

Sıcakla artan terleme ve bunu karşılayamayan ter bezleri nedeni ile oluşan isilik, mantar gibi ‘fotodermatoz’ denen cilt rahatsızlıkları.

Bisiklet, kaykay paten kullanılarak yapılan aktiviteler sonucu düşme, çarpma ile oluşan travmalar.

Aşırı ve bazen de temiz olmayan su tüketimi ile mide asidini aşabilen mikroorganizmaların yol açtığı mide bağırsak hastalıkları, yaz ishalleri.

Ağaçlık, açık alanlarda piknik, gezinti yapılırken sık karşılaşılan arı, böcek, yılan ve akrep sokmaları.

Haberin Devamı

Havuzda yüzme sonucu oluşan göz ve deri enfeksiyonları.

Hastalıkların sizden ve bizden uzak olması dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder