Dünya 'Kötü ruh taşıyor' diye öldürdüler!

'Kötü ruh taşıyor' diye öldürdüler!

Paylaş
'Kötü ruh taşıyor' diye öldürdüler!

Çin'de cep telefonu numarasını vermeyi reddeden ve 'kötü ruh taşıdığı' gerekçesiyle bir kadını linç ederek öldüren tarikat üyesi 5 şüpheli, yarın hakim karşısına çıkacak

Şinhua ajansının haberine göre, bir hazır yemek restoranında cep telefonu numarasını vermeyi reddeden 37 yaşındaki kadını öldürmekle suçlanan tarikat üyeleri Cang Fan, Cang Lidong, Lü Yingçün, Cang Dayan ve Cang Çiao, yarın Caoyuen şehrindeki Yantay Halk Mahkemesi’nde yargılanacak. Halka açık duruşma 08.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Caoyuen şehrindeki bir restoranda 28 Mayıs’ta, tarikat üyesi 5 kişi, cep telefonu numarasını istedikleri kadını, olumsuz yanıt alınca linç ederek öldürmüştü.

Zanlılar, "Yüce Tanrı" anlamına gelen "Quennengshen" tarikatına üye olduklarını açıklamış ve öldürdükleri kadının "kötü ruh taşıdığını" savunmuştu. Şüphelilerin cep telefonu numarasını aldıkları kişilere tarikatlarına katılma konusunda çağrıda bulundukları ifade ediliyor.

Bu olayın, kamuya açık bir alanda meydana gelmesi ve bir kadının herkesin gözü önünde acımasızca öldürülmesi, ülke kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Pekin yönetimi, bu olayın ardından tarikat ve diğer dini gruplar üzerindeki denetimi ve kontrolü artırmaya başlamıştı.

AA

Haberin Devamı