Magazin Kovdukları modacının defilesini yaptılar

Kovdukları modacının defilesini yaptılar

Paylaş
Kovdukları modacının defilesini yaptılar

Dior modaevi, Paris'te bir kafede tartıştığı Yahudi çifte ırkçı sözler söyleyip “Hitler'i seviyorum” dediği için işine son verdiği ünlü modacı John Galliano'nun kreasyonunu bir defile ile tanıttı

Fransız modaevi Dior, başkent Paris’te gittiği kafedeki bir çifte Yahudi karşıtı sözler sarf ettiği için yollarını ayırdığı tasarımcısı John Galliano’nun 2011-2012 Sonbahar-Kış kreasyonunu tanıttı.

Haberin Devamı

‘KORKUNÇ SINAV’

Paris’te gerçekleşen defile öncesinde podyuma çıkan Dior’un yöneticisi Sidney Toledano, Galliano’nun ‘kabul edilemez’ sözleri için kamuoyundan bir kez daha özür dilerken, ‘Geçen hafta yaşanan gelişmelerin modaevi çalışanları için korkunç bir sınav olduğunu’ söyledi.

Parismoda günlerinin en fazla talep gören defileleri arasında olan Dior’un bu yılki etkinliğine katılımın düşük olduğu gözlendi. 14 yıl boyunca Dior için çalışan Galliano da defileye katılmadı.

Paris Savcılığı, Nazi lideri Adolf Hitler’i öven İngiliz tasarımcı hakkında, ırkçı hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle yargılanmasına karar verildiğini açıklamıştı.