Spor Kovulanlar final yolunda

Kovulanlar final yolunda

Paylaş
Kovulanlar final yolunda

Fenerbahçe Joachim Löw'ü stajyer, Beşiktaş Bosque'yi “Altyapı hocası” diye gönderdi. Şimdi Löw Almanya, Bosque de İspanya ile Dünya Kupası'nda finale koşuyor

Yolu bir dönem Türkiye’den geçen iki teknik adam 2010 Dünya Kupası’nda yarı finalde rakip oldu.

1998-99 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Alman Joachim Löw şampiyonluğun son haftalarda kaçması üzerine “Stajyer Alman” denilerek Fenerbahçe’den gönderilmişti.

Löw daha sonra 2001 yılında Adanaspor’u çalıştırmış, bir sezonu bile tamamlayamadan kovulmuştu. Ancak Löw şimdi oynattığı futbol ve İngiltere ile Arjantin karşısında alınan 4 gollü galibiyetlerle Almanya’nın gelmiş geçmiş en önemli teknik adamlarından biri olma yolunda.

Del Bosque ise 2004 yılında Beşiktaş’ın başına geçti. İspanyol teknik adam 1 yılını dolduramadan “Altyapı hocası” denilerek kovuldu. Hem de 8 milyon Euro tazminat ödenerek.

Del Bosque’ye Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde “Yeniköy Kasabı” benzetmesi bile yapıldı. Şimdi o da Löw gibi Dünya Kupası’nda İspanya Milli Takımı’nın başında finale doğru koşuyor.

Bu iki teknik adam yarı finalde karşılaşacak. Biri 7 Temmuz’daki maçta kazanıp final oynayacak diğeri ise 3’üncülük 4’üncülük maçına çıkıp kariyerine bir başarı sayfası daha ekleyecek.

Haberin Devamı