Gündem Köy çocukları oyuncakla buluşuyor

Köy çocukları oyuncakla buluşuyor

Paylaş
Köy çocukları oyuncakla buluşuyor

Trabzon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Oyuncak Kardeşliği" kampanyasında bin 254 adet oyuncak toplandı

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, ocak ayının ilk haftasında başlatılan "Oyuncak Kardeşliği" kampanyasının, merkezi İstanbul’da bulunan ve yerel yönetimlere yönelik yayın yapan Özel Kalem Dergisi’nin Türkiye genelinde ikincisini düzenlediği yarışmada "eğitim, sağlık ve toplumsal’ etkinlik kategorisinde birincilik kazandığını belirtti.

Kampanyaya kişisel bazda katılımların yanı sıra kurumların da destek verdiğini ifade eden Turan, "Kampanya ile çocuklarımızın paylaşmayı küçük yaşta öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, yapılan kamuoyu bilgilendirmeleriyle vatandaşlarımız kampanyaya ilgi gösterdi. Çeşitli kurumların yanı sıra özellikle merkezdeki anaokulları da kampanyamıza büyük katkı sağladılar" dedi.

Turan, kampanya kapsamında toplanan oyuncakların kentin kırsal kesimindeki okullarda eğitim gören çocuklara dağıtılacağını vurgulayarak, "Bize ulaştırılan oyuncakların hepsi birbirinden güzel. Vatandaşlarımızın getirdikleri oyuncakların tamamına yakını çok iyi durumda. Biz bu oyuncakları köy okullarımızdaki çocuklara ulaştıracağız. Özellikle de oyuncak eksiği bulunan ana sınıflarının ihtiyaçlarını gidereceğiz" diye konuştu.

"OYUNCAKLAR TEK TEK HEDİYE PAKETİ YAPILIYOR"

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim edilen oyuncakların burada görevliler tarafından elden geçirildiğini anlatan Turan, şöyle devam etti: "Görevli arkadaşlarımız bu oyuncakları kontrol ederek, sınıflandırıyorlar. Oyuncaklar yaş grupları, kız ve erkek çocuklarına yönelik ayrıştırılıyor. Oyuncaklar tek tek hediye paketi yapılıyor. Çocukların, oyuncakları mağazadan almış gibi sevineceklerine inanıyorum. Bütün uğraşımız, çocukların en azından oyuncak konusunda eksiklik hissetmemeleri için. Biz bu noktadan yola çıktık."

Hüseyin Turan, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çeşitli projeler yürüttüklerini anımsatarak, "Ekonomik yönden sıkıntı içinde bulunan vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğin büyüklerinin başarılı olabilmesi için çocukluklarını mutlu bir şekilde yaşamaları çok önemli. Bizim gayretimiz çocuklarımızı mutlu etmeye yönelik" dedi.

Turan, şimdiye kadar bin 254 adet oyuncak toplandığını belirterek, 23 Nisan Cuma gününe kadar oyuncak toplanmaya devam edileceğini, kampanyanın kapanış töreninin ise bu ayın son haftasında düzenlenecek törenle gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kampanyaya destek vermek isteyenler, Uzun Sokak’ta hizmet veren Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile kent merkezinde çeşitli yerlerde bulunan okuma salonlarına müracaat edebiliyorlar.

AA