Eğitim - Kariyer Köy Enstitüleri’nden ilham alan Enstitü Koleji

Köy Enstitüleri’nden ilham alan Enstitü Koleji

Paylaş
Köy Enstitüleri’nden ilham alan Enstitü Koleji

Eğitimde 1940 ruhunu kendine misyon edinen Enstitü Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ataşehir’de öğrencilere kapılarını açıyor

Enstitü Koleji, adını 1940 – 1954 yılları arasında toplumun kalkınmasını hedef alan ve bugün bile dünyada hala örnek alınan eğitim öğretim modeli olan Köy Enstitüleri'nden alıyor.

Haberin Devamı

Kolejde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim verilecek. Okul, İstanbul Ataşehir’de 20 bin metrekare alanıyla bölgenin en büyük fiziki imkanlara sahip okulları arasında yer alıyor.

EĞİTİMDE 1940 RUHU

20 yılı aşkın süredir eğitimci kimliği ile Türkiye’nin eğitim koşullarını yakından takip eden Enstitü Koleji’nin kurucusu Mehmet Özgür Boza, "Birçok alanda katkıda bulunduğumuz eğitim sürecine bu yıl bir yenisini daha eklemek üzere hazırlıklarımıza başladık" dedi.

Dünya standartlarında bir eğitim kalitesi sunarak Türkiye’nin kalkınmasına destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Mehmet Özgür Boza, "Ülkemizdeki günümüz eğitim modelleri de aslında 1940’ların örnekleriyle sürdürülüyor. Dünya standartlarında kaliteli bir eğitim sunabilmek amacıyla yoğun bir çalışma ve hazırlık dönemi yürüterek sade ama etkili bir sonuca vardık. Bu süreçte, bir dönemi aydınlatan Köy Enstitüleri’nin topluma katkısından ve eğitim öğretime olan bakış açılarından ilham alıp ülkemizin eğitim şartlarını da ön planda tutarak Enstitü Koleji’nin amaçlarını oluşturduk. Böylece öğrencilerimizin devşirme eğitim öğretim programları yerine ülke gerçeklerine uygun, gerçek hayatı yaşayabilen bireyler olarak yetişmesini; bilgilerinin sözde kalması yerine gerçeğe dönüşmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞ ATÖLYELERİ DE OLACAK

Enstitü Koleji’nde bahçecilik, marangozluk ve tarım gibi pek çok alanda iş atölyeleri de olacak. Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenebileceği eğitim anları sunan Enstitü Koleji yüksek akademik donanıma sahip, ilgi, merak ve ihtiyaçlarını anlayabilecekleri ortamlar yaratıyor.

Öğrencilerin okuldaki geniş ve tematik koridorlar sayesinde derslikler dışında da öğrenme süreçlerine verimli bir şekilde devam edebileceğini ifade eden Mehmet Özgür Boza, "Öğrencilerimiz nefes alabileceği yemyeşil ve geniş bahçesi sayesinde her türlü fiziki aktiviteyi yapabilecek. Uygulama atölyeleri sayesinde birçok alanda deneyim kazanabilecek. Dünya standartlarındaki üst düzey yabancı dil bilgisi eğitimi sayesinde kariyeri için sağlam adımlar atabilecek. Kısaca öğrencilerimizin spordan sanata kadar birçok ihtiyacını karşılayabileceği, toprağa, yeşile dokunabileceği bir ortam hazırlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı