Yaşam Köy sokağında uluslararası sergi

Köy sokağında uluslararası sergi

Paylaş
Köy sokağında uluslararası sergi

Niğde'nin Yeşilburç köyünde "Bir Grup Uluslararası Sanatçının Sıra Dışı Etkinliği" adıyla resim sergisi açıldı

Niğde'de "Bir Grup Uluslararası Sanatçının Sıra Dışı Etkinliği" adı altında köy sokağında sergilenen resimler ilgi görüyor.

Yeşilburç köyünde, ressam Safa Büte küratörlüğünde, Art Niğde International ve Narrative Movments-Hindistan sanat merkezleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 17 ülkeden 42 sanatçının çalışması yer alıyor.

Tarihi Hamam mevkisinde bulunan ağaçlara, kapılara, evlerin ve ahırların duvarlarına asılan resim ve serbest çalışmadan oluşan tablolar, davetliler ve köy halkının beğenisine sunuldu.




Ressam Safa Büte, büyük şehirlerde insanların sergi gezebilmeleri mümkünken kırsal kesimdekilerin bundan mahrum kaldığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Birkaç yıl önce Hindistan'da bir etkinlik düzenlendi, kerpiç duvarlara resimler asmışlardı. Çok güzel bir etkinlikti. Aynı zamanda Narrative Movments-Hindistan sanat merkezinin Türkiye'deki te



"HER ZAMAN GELSİNLER"

Büte, eserlerin kentin başka köylerinde de sergileneceğini sözlerine ekledi.

Köy sakinlerinden 70 yaşındaki İrfaniye Bozkır, ilk defa bir sergide bulunduğunu belirterek "Çok sevindim, buraları temizledik. Çok heyecanlandım, söyleyecek söz bulamıyorum, memnun olduk. Her zaman gelsin böyle kişiler" dedi.

52 yaşındaki Hanife Oral da serginin açılmasından çok mutlu olduğunu, her zaman böylesi etkinliklerin düzenlenmesini istediklerini dile getirerek "Kışın ki diye konuştu.

AA

Haberin Devamı