Yaşam Köyde çoban ringde boksör

Köyde çoban ringde boksör

Paylaş
Köyde çoban ringde boksör

Çocukluğundan bu yana köyünde ailesine yardımcı olmak amacıyla çobanlık yapan Yıldız Milli Kız Boks Takımı sporcularından Gülcan Arga, Yıldız ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor

Iğdır'ın Şenpazar köyünde 5 çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Gülcan Arga, Bulgaristan'da yapılacak Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası kapsamında Türk Milli Takımı kadrosuna seçildi.

Gülcan, çocukluğundan bu yara ailesine yardım etmek amacıyla yaptığı çobanlığı Milli Takım kadrosuna dahil olmasının ardından da bırakmadı.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren 16 yaşındaki Gülcan, Avrupa Şampiyonası öncesi iddialı.

ÖĞRETMENİ KEŞFETMİŞ


Gülcan Arga, kendisini lisede beden eğitimi öğretmeninin keşfettiğini, sonrasında boksu çok sevdiğini söyledi.

Boksa lise ikinci sınıfta başladığını belirten Gülcan, "Okula gittiğim ilk gün eski bir boksör olan beden eğitimi öğretmenim Ümit Sağban yanıma gelerek, 'Elimi sıkar mısın?' dedi. Elini sıktığımda bileğimin güçlü olduğunu, boks yapabileceğimi söyledi. Birlikte antrenmanlara başladık. Daha sonra antrenörüm Burhan Özen ile tanıştırdı. Burhan Hoca'yla çalışmaya devam ettik." ifadelerini kullandı.

ALTIN MADALYAYI HEDEFLİYOR


Kısa sürede önemli ilerleme kaydettiklerini dile getiren Gülcan, "Geçen yıl katıldığım ilk Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya aldım. Hemen arkasından yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettim." dedi.

Bulgaristan'da düzenlenecek Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nı çok önemsediğine işaret eden Gülcan Arga, "Geçen yıl yarım kalan işi bu şampiyonada tamamlayıp Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Büyük hedefim ise olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek." diye konuştu.

Haberin Devamı