Gündem Köye seyyar morg

Köye seyyar morg

Paylaş
Köye seyyar morg

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Aydınlar Köyü halkı, defin işlemleri nedeniyle bir süre bekletilmek zorunda kalan cenazeler için seyyar morg satın aldı.

250 haneli Aydınlar Köyü’nde oturanlar, toprağa vermeden önce defin işlemleri nedeniyle bekletmek zorunda kaldıkları cenazeleri mufahaza etmede yaşadıkları sorunu seyyar morg alarak çözdü. Köy halkının kendi aralarında topladığı 2 bin lira ile alınan elektrikle çalışan soğutma sistemli morg, köy camiinde muhafaza ediliyor. Seyyar morg fikrinin sahibi Aydınlar Köyü Merkez Camii İmamı Ali Mısırlı, cenazeleri bekletirken yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle seyyar morg almaya karar verdiklerini söyledi. Mısırlı, özellikle yurt dışında ölen ve köye getirilen gurbetçilerin cenazelerinin defin öncesi bekletilmesinde sorun yaşadıklarını belirtti. Mısırlı, “Başka bir köyde seyyar morg kullanıldığını duymuştum. Bunu köylü ile paylaştım. Onlar da kabul edince para toplayarak morgu aldık” dedi.

Ali Mısırlı, tabuttan biraz daha büyük olan ve soğutma sistemi sayesinde cenazeleri uzun süre burada muhafaza edebileceklerini söyledi. Mısırlı, “Morgu, cenaze konulmadan 2 saat önce çalıştırıyoruz. İçerisi soğuduktan sonra da cenazemizi koyuyoruz. Kapağın üzerindeki camdan cenazeyi görmek de mümkün” diye konuştu.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

Haberin Devamı