Gündem Köylü fare avında!

Köylü fare avında!

Paylaş
Köylü fare avında!

Elazığ'da ekili alanları istila eden fareler ürünlere büyük zarar verince köylü harekete geçti

Elazığ’ın Tadım Köyü ve çevresindeki ekili alanları fareler istila etti. Köylüler, ellerinde tüfekle fare avına çıkarken, ekili alanlarının büyük zarar gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Elazığ’ın merkeze bağlı Tadım Köyü başta olmak üzere bölgedeki 4-5 köydeki ekili alanlar farelerin istilasına uğradı. Başta, kavun-karpuz ve sebze ekili alanlara büyük zarar veren farelerle mücadele etmek için köylüler, ellerinde tüfeklerle fare avını çıktı. Gördükleri fareleri ateş eden köylüler, tüfeğin yanında ellerinde sopalarla da kemirgenlere karşı karşı savaş açtıklarını dile getirdi. Anız yangınlarının ardından farelerin adeta tarlalarını istila ettiğini anlatan köylüler, başvurdukları Tarım İl Müdürlüğü’nden yeterli ilgil igörmediklerini söyledi.

Diyarbakır'dan gelip kavun tarlası kiralayan Fethi Başaran, yetiştirdiği kavunların yarısına farelerin zarar verdiğini söyledi. Başaran, “Bu sene bu fareler bizi perişan etti. Başvurduğumuz yetkililer ilgi göstermedi. Biz kendi çabamızla ilaç serptik ama olmladı. Biz bu tarlanın ilaçlamasını bitirdiğimiz zaman gene geliyorlar. Eskiden fare yoktu ama bu yıl istila ettiler. Biz 60 dönüme yakın kavun ektik, ama yarısı zarar gördü” dedi.

Haberin Devamı

Erzincan'dan gelip kavun almak isteyen komisyoncular yaşananlar karşısında şaşırdıklarını gizleyemedi. Köylüler, yakılan anızlarla birlikte yılanların yok olduğunu ve ardından fare istilasının ortaya çıktığını belirtti.

Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, (DHA)