Gündem Köylü kendi parasıyla imam tuttu

Köylü kendi parasıyla imam tuttu

Paylaş
Köylü kendi parasıyla imam tuttu

Köylü kendi parasıyla imam tuttu

Sivas’ın Hafik İlçesi’ne bağlı Özen Köyü'nde camilerine imam ataması yapılmayan köylüler, Ramazan ayında ibadetlerini düzgün yapabilmek ve teravih namazlarını kılabilmek için ücretle imam tuttu.

Haberin Devamı

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 50 haneli Özen Köyü’nun önceki imamının tayinin çıkmasının ardından geçen 6 ayda yeni görevlendirme yapılmadı. Ramazan ayı nedeni ile sıkıntı yaşayan halk köyde yaşayan 67 yaşındaki emekli imam Hüseyin Çam’dan yardım istedi. İmam olmadığı için köydeki vakit namazlarını daha önce gönüllü olarak kıldıran emekli imama köylüler teravih namazlarını da kıldırması için hane başına 40 lira teklifte bulundu. Çam’ın bunu kabul etmesiyle birlikte köylüler rahat bir nefes aldı.

Teravih için kendisine köylünün ücret ödemeyi kararlaştırdığı Hüseyin Çam, “1996 yılında emekli oldum. Köyümüzün imamı olmadığı için 6 aydır fahri olarak bu görevi yürütüyordum. Hem Ramazan ayındaki teravihlerin kılınması hem de önceki aylardaki hizmetim için köylüler bana ev başı 40 lira vermek ve böylece helalleşmek istediklerini söylediler. Ben de kendilerine teşekkür ettim ve bayrama kadar bu şekilde devam etme sözü verdim” dedi. Köyde yaşayan 55 yaşındaki Adem Doruk, “Eski imam köyden ayrılınca, biz de emekli imamımızdan yardım istedik ve kendisine belirli bir ücret vermeyi kararlaştırdık. Ancak Hafik İlçe Müftülüğümüz’ün bayram sonrası köye yeni imam atamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Köylüler 6 aylık hizmeti karşılığı emekli imama yaklışık 2 bin lira ödeyecek.

Bülent TATLI/HAFİK (Sivas), (DHA)