Gündem Köylüler kurdun peşine düştü

Köylüler kurdun peşine düştü

Paylaş
Köylüler kurdun peşine düştü

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde saldırdığı bir kadının ölümüne, diğerinin de yaralanmasına neden olan kurt için sürek avı başlatıldı

Yağmurlar Köyü yakınlarında bir kurdun vurularak öldürülmesine rağmen, iki gün sürecek sürek avına 200 avcı katılıyor. Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Yağmurlar Köyü’nde vurulan hayvanın kadınlara saldıran kurt olabileceği ihtimalinin yüksek olmasına rağmen, benzer şikayetlerin devam etmesi üzerine bölgede sürek avı yapıldığını bildirdi.

Jandarma gözetiminde Çulhalar Köyü yakınlarında başlayan sürek avına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Kütahya Dumlupınar Av Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu, Simav İlçe Tarım Müdürlüğü, Kütahya, Simav, Tavşanlı, Altıntaş ve Şaphaneden gelen 200 avcı destek verdi. Dumlupınar Av Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu Kütahya İl Başkanı Süleyman Yiğit, avcılara kurt haricinde yabani hayvanların avlanmasının yasak olduğunu söyledi. Daha sonra guruplar halinde bölgeye dağılan avcılar sürek avını başlattı.

SİMAV'DA KURT VURDULAR

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde önceki gün Çulhalar Köyü’nde bir kadının ölümü, bir kadının da yaralanmasıyla sonuçlanan kurt saldırısının ardından 50 kilometre uzaktaki başka bir köyde bir kurt vurularak öldürüldü. Kaymakam Yüksel Ünal, vurulan kurdun Çulhalar Köyü’ndeki saldırgan kurt olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Simav’da halkı tedirgin eden kurt saldırısı olayında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının meydana geldiği Çulhalar Köyü’ne 50 kilometre uzaklıktaki Yağmurlar Köyü’nün Muhtarı Mahmut Turgut, Kedi Kayası mevkiinde karşısına çıkan bir kurdu vurdu. Çulhalar’daki saldırının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yaptırılan anonsları duyduğunu kaydeden Turgut, şunları anlattı:

"Anonslarda vatandaşlardan araziye tek başına çıkmamaları ve tedbirli davranmalı isteniyordu. Ben de Kedi Kayası mevkiindeki meyve bahçemi kontrole giderken yanımda ruhsatlı silahım ve arkadaşlarımı da aldım. Araziden dönerken birden karşımıza çıkan kurt karşısında şoke olduk. Gözü dönmüş gibiydi. Bu kurdun Çulhalar Köyü’ndeki saldırgan kurt olabileceğini düşünerek silahımı çekip ateşledim. Kurt öldükten sonra hemen Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanımız ile İlçe Tarım Müdürümüzü telefonla aradım. Bana, ’Hiçbir şeye dokunma’ dediler. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Tarım Müdürlüğümüzden bir ekip geldi. Tutanak tuttular. Umarım bu kurt, Çulhalar Köyü’nde vatandaşlarımız ile birlike hayvanlara zarar veren kurttur. Çünkü çok büyük bir cüssesi vardı. İlk anda korktum. Daha sonra kendimi toparlayıp daha fazla insana zarar vermesin diye vurdum."

İHTİMAL DAHİLİNDE

Kaymakam Yüksel Ünal da, Yağmurlar Köyü Muhtarı Turgut tarafından dağlık arazide vurulan kurdun Çulhalar Köyü’ndeki saldırgan kurt olabileceğini söyledi. Kaymakam Ünal, kurdun vurulduğu Yağmurlar Köyü ile saldırının gerçekleştiği Çulhalar Köyü’nün arasındaki uzaklağın 50 kilometre civarında olduğunu, bu süreçte kurdun başkalarına zarar vermemesinin tek teselli kaynağı olduğunu belirtti.

Kaymakam Yüksel Ünal, saldırgan kurdun başka bir bölgede vurulmasına karşın Kütahya Valiliği’nin onayı ile bölgede başlatılan geniş katılımlı sürek avının da devam ettiğini kaydetti.

SALDIRIDA BİR KADIN ÖLMÜŞ, BİR KADIN YARALANMIŞTI

Çulhalar Köyü’nde hayvanlarını otlatan 76 yaşındaki Şerife Erkip ve komşusu 79 yaşındaki Kezban Kartalmış’a kurt saldırmış, başı, göğsü, bacakları ve boynundan yaralanan Erkip olay yerinde ölmüştü. Kartalmış ise elindeki değnekle kurda karşılık vermeye çalışmış, uzun süren boğuşmanın ardından ağır yaralanmıştı. Kadınların yanı sıra 5 büyükbaş hayvan ve 2 çoban köpeğine saldıran kurdun kuduz olması ihtimaline karşı Çulhalar dahil çevredeki 23 köy karantina önlemleri alınmıştı.