Gündem Köylüler ve hayvanlar aynı yerden su içiyor

Köylüler ve hayvanlar aynı yerden su içiyor

Paylaş
Köylüler ve hayvanlar aynı yerden su içiyor

Samsun'un Havza ilçesine bağlı bir mezrada su kaynaklarının kuruması sebebiyle insanlar ve hayvanlar aynı yerden su içmeye başladı

Havza’ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 12 hanelik Cücülü isimli mezrada yaşayan vatandaşlar, her yaz mevsiminde yaşadıkları bu problemin yetkililer tarafından bir an evvel çözülmesini istedi.

Haberin Devamı

Mezra sakinleri, yerel seçimlerde bağlı bulundukları Çiftlik Mahallesi muhtarını desteklemedikleri için muhtarın kendilerine cephe aldığını, hiçbir şekilde mezranın problemleri ile ilgilenmediğini iddia etti.

Mezra sakinlerinden Emrullah Önder, ciddi su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Gerekli olan bütün resim yerlere başvurumuzu yaptık, derdimizi anlattık. Müracaat ettiğimiz Havza Kaymakamlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi bizlere hiç bir şekilde yardımcı olmadı.” dedi.

'ÇEŞMEMİZİ KIRDILAR YENİSİNİ YAPMADILAR'

İlçe Özel İdare’den yetkililerin gelerek su tahlili yaptığını ve ne kadar boru kullanılacağını hesapladıklarını aktaran Önder, “Daha önceden mezra olarak kullandığımız çeşme vardı. Hiç olmasa iyi kötü idare ediyorduk. Özel İdare’den gelen yetkililer mevcut kullandığımız çeşmeyi yerine yenisini yapacağını söyleyerek kırdırdılar. Bize 'suyu meydana çıkartacağız' dediler ve daha sonra ilgilenmeyip 'kendi imkanlarınızla yapın' dediler. Kuralık ve hava şartları nedeniyle mahallede sular kurudu, susuz kaldık. Tüm mahalle buradan idare ediyor, çaresiz bekliyoruz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önder, yerel seçim zamanında AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz ve diğer partililerin mezraya gelerek su ve yol problemlerinin çözülmesi konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını söylediklerini ifade etti. Havza Belediye Başkanı'na seslenen minik Nazar ise “Ben 10 yaşındayım, gece gündüz buradan su taşıyorum. Ailem beni buraya su taşımaya gönderdiğinde korkarak derenin dibine iniyorum. Bu kadar hizmet yapıyoruz derlerken neden galipte bizim feryadımızı duymuyorlar. Başkanım gel suyumuzu yap, seçimde geliyorsun köy içinde konuşuyorsun yağmurun altında, şimdi neden gelmiyorsun ki?” dedi.

'BENİM DEĞİL ONLARIN SORUNU'

Mezranın bağlı olduğu Çiftlik Mahallesi Muhtarı Ahmet Demirdaş, “Su sorunu onların kendilerinin sorunu. Ben oranın suyunu yaptıracaktım. Beraber yan yana gelip birlik beraberlik oluşturmadılar. Şimdi de suları yok. Ben malzemesini alıyordum, su yerini kazıp aşağı indirmediler. Suyun olduğu yerden depo olacak yere kazmadılar. Bu şekilde kaldı. Kendileri yapmadılar onlara su lazım değil zaten.” şeklinde konuştu. Mezra imamı Cafer Demir, “Köylümüz, vatandaşımız ve biz de içinde olmak suretle mağduruz. Ciddi anlamda su sıkıntısı var. Sesimizi duysun herkes. Gerekli mercilere buradan sesleniyorum. Gelin görün vatandaşın halini.” diye seslendi.

Haberin Devamı