Gündem Köylüyü de yaktı

Köylüyü de yaktı

Paylaş
Köylüyü de yaktı

Selçuk Şirince'de restore ettirdiği evler hakkında verilen yıkım kararını “Devlet yapmayı bilmez ancak yıkar” diye eleştiren Sevan Nişanyan köylüyü de yaktı

NİŞANYAN EVLERİ

Haberin Devamı

Sevan Nişanyan, İzmir Selçuk’a bağlı Şirince Köyü’nde eski evleri restore ettirmesiyle gündeme gelmişti. ‘Nişanyan Evleri’ adı verilen butik oteller 1999’da işletmeye açılmıştı.

Sevan Nişanyan çivi çakmanın bile yasak olduğu SİT alanı içinde olan evleri resmi izin almadan restore ettirdiği için hapis cezasına çarptırılmıştı. Kaunos’taki kaya mezarlarının örneği alınarak restore edilen evler hakkında yıkım kararı çıkmıştı.

YIKMIYORLARDI

Sevan Nişanyan yıkım kararı sonrası “Devlet yapmayı bilmez ancak yıkar” diye tepki göstermişti. İşte bu tepki tamamı 1. derece arkeolojik SİT alanı içinde kalan köyde krize neden oldu.

İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi’ne talimat vererek Sevan Nişanyan’a ait yıkım kararı verilen 16 kaçak bina ile birlikte köyde oturan halka ait olan ve yaklaşık 10 yıldan bu yana uygulanmayan 35 yıkım kararının da uygulanmasını istedi.

Haberin Devamı

‘YIKILACAK’

İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Sevan Nişanyan’a kaçak yapılarını yıkması için tebligat yaptıklarını, turizm sezonu sonuna kadar müsaade ettiklerini belirterek şöyle konuştu.

Turizm sezonu bittikten sonra yıkımı gerçekleştirmezse biz yapacağız. Köyde bulunan 35 kadar binanın da yıkımı yapılacak. Binaların tamamı yıkılmayacak. İzin alınmadan yapılan cumba, sundurma, çatı gibi kaçak kısımlar yıkılacak.

‘TEK KALMAYAYIM DİYE’

Sevan Nişanyan, yıkım ile ilgili tebligatı aldığını, iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi. Kendisine ait 16 bina hakkında yıkım kararı olduğunu dile getiren Sevan Nişanyan, “Nişanyan Evleri dünyanın tanınmış küçük otelleri arasında. Köyde yıkım kararı bulunan bina sayısı 35 değil, 39. Bunlara da bana yazıldıktan sonra tek başıma kalmayayım diye ceza yazdılar” diye konuştu.