Ekonomi Koza altın borsaya 36.8 liradan giriyor

Koza altın borsaya 36.8 liradan giriyor

Paylaş
Koza altın borsaya 36.8 liradan giriyor

Koza Altın'ın piyasalardaki depreme denk gelen halka arzında, bir bölüm hisseyi grup şirketleri satın aldı

GRUP DA SATIN ALDI

Haberin Devamı

Türk Telekom’dan sonra İstanbul Borsası’nda görülen en büyük halka arz işlemi olan Koza Altın da talep toplamanın sonuçlarını açıkladı. Piyasaların deprem gibi geçirdiği, geçen haftanın son üç gününde yapılan halka arzda, beklenen sonuca ulaşılamadı. Koza Altın’ın yüzde 30 hissesinin tamamına talip bulunamayınca, satışa konu hisselerin yüzde 13’ünü Koza Anadolu Metal ile İpek Matbaacılık satın aldı. Yaklaşık 690 milyon liralık satışın 90 milyon lirası, Koza’nın kendi şirketlerinden gelmiş oldu.

İLK İŞLEM GÜNÜ CUMA

Her iki şirketten Kamuya Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, satın alınan hisselerin 1 yıl süreyle satışının yapılmayacağı garanti edildi. Söz konusu satın almayla İpek Matbaacılık Koza Altın’ın yüzde 1.91’ine, Koza Anadolu da yüzde 1.99’una ortak oldu. Koza Altın’da satışın düşük olmasında bir etkenin de fiyatın yüksekliği olduğu ifade edildi. Koza Altın borsada ilk işlemlerine, cuma günü, talep toplama için belirlenen en düşük fiyat olan 36.8 liradan başlayacak.

Haberin Devamı

13 BİNİ AŞKIN YATIRIMCI VAR

Koza Altın’ın 36.8 liralık fiyatı, şirketin borsada yaklaşık 2.2 milyar lira piyasa değeri ile işlem görmeye başlaması anlamına geliyor. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, talep toplamada 13 bin 757 yatırımcıdan 18.7 milyon lot talep geldiği belirtildi. Halka arzda payların yüzde 40’ı yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 56’sı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 4’ü yurtiçi kurumsal yatırımcılara satıldı.