Gündem Kozan şehidini uğurluyor

Kozan şehidini uğurluyor

Paylaş
Kozan şehidini uğurluyor

Kozan şehidini uğurluyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Komando Uzman Çavuş Metin Can'ın babası 52 yaşındaki Güngör Can, "Vatan sağ olsun ama bizi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Bekar olan ve Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndaki görevine 6 ay önce başlayan oğlunun şehit olduğu haberini Kahramanmaraş'ta öğrenerek Kozan'a gelen baba Güngör Can, Türkeli Mahallesi Özbekistan Sokak'taki evinde taziyeleri kabul etti. Resmi üniformalı bir astsubayın teselli ettiği ve sık sık da eve gelen subayların elini öptüğü Güngör Can, şehit oğlu ile 3 gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

ÇAĞRI BIRAKTI AMA GÖRÜŞEMEDİK

"Vatan sağ olsun, bu kadar diyorum başka bir şey demiyorum. En son 3 gün önce telefonla görüşmüştük. 3 gün önce demişti ki, 'Babacığım beni merak etmeyin. 3 gün sonra görev bitiyor aşağıya ineceğim o zaman daha rahat görüşürüz' demişti. Şehit olduğu gece saat 23.15 tekrar çağrı bıraktı, ben de aradım. Ama bir daha evladıma ulaşamadım. Yalnız ben şöyle bir şey demek istiyorum. Ben, bizi yöneten insanlara hakkımı helal etmiyorum. Ben, benim çocuğum, biz bunu hak etmedik. Vatan sağ olsun. Ne diyeyim."

SOKAK TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Şehidin eniştesi 32 yaşındaki Murat Özgüner, kayınbiraderinin Kozan'a en son Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmek için geldiğini, dönüşte de görevi nedeniyle herkes ile helalleşerek ayrıldığını söyledi. Özgüner, kayınbiraderinin şehit olduğu bölgede sık sık çatışmaların yaşandığı, bölgenin çok kritik olduğunu kendisine anlattığını kaydetti.

Şehidin annesi 50 yaşındaki Seçil Can ise sinir krizi geçirdi. Anne, sağlık görevlileri tarafından yatıştırıcı iğne yapılarak uyutuluyor. Şehidin ablası 27 yaşındaki İkbal Özgüner, kız kardeşi 22 yaşındaki İlkay Can ile diğer kardeşi 11 yaşındaki Mete Can ise yakınları tarafından teselli edildi.

Şehit Can'ın tek katlı baba evi ile evin bulunduğu Özbekistan Sokak ise Türk Bayrakları ile donatıldı.