Siyaset Kozmik koruma
Paylaş
Kozmik koruma

Bülent Arınç'a suikast iddiaları üzerine gözaltına alınan 8 askerin dün adliyeye sevkinde adliye dışında ve içinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı

5 SUBAY, 2 ASTSUBAY, 1 ER

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinin önünde yakalanan ve suikast hazırlığı içinde oldukları iddia edilen Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’nda görevli Albay Erhan Y.B. ile Binbaşı İbrahim G. gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’nda başlayan aramanın ardından Albay Erhan Y.B., Binbaşı İbrahim G., Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile 2 subay, 2 astsubay ve 1 er gözaltına alınmıştı.

ETTEN DUVAR ÖRÜLDÜ

5 subay, 2 astsubay ve 1 er dün olağanüstü önlemlerle Ankara Adalet Sarayı’na sevk edildi. Askerler içerideyken jandarma timi, adliyeyi adeta ablukaya aldı.

Merkez Komutanlığı’na bağlı sivil giyimli görevliler de çift sıra dizilip gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Askerler Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade verdi.

HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Haberin Devamı

Ankara Merkez Komutanlığı'na ait 2 minibüsle Ankara Adalet Sarayı'na getirilen gözaltındaki 8 askeri personelin ifadeleri, yaklaşık 8 saat sürdü. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 5 askeri personeli serbest bırakırken, 3'ünü mahkemeye sevk etti. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne çıkarılan 3 askeri personel de serbest bırakıldı.