Siyaset 'Kozmik Oda' neden yayından kalktı?
Paylaş
'Kozmik Oda' neden yayından kalktı?

TRT Haber'de yayınına şok bir kararla son verilen Kozmik Oda'nın, TRT yöneticilerinin bir ismin yayına alınması ısrarı nedeniyle bitirildiği ortaya çıktı.

İşte programın yapımcısı Rıdvan Memi'nin, 'Kozmik Oda'nın yayından kaldırılmasıyla ilgili olarak Medyaradar'a yaptığı açıklama...

Haberin Devamı

27 Temmuz 2010’dan bu yana TRT Haber’de yayınlanmakta olan Kozmik Oda, 31 Mayıs’ta, TRT yönetimi tarafından yayından kaldırılmıştır. Programın seçkin izleyicilerine bu açıklamayı Kozmik Oda ekibi olarak borç biliyoruz.

'SIRA CHP'YE GELMİŞTİ'

Kozmik Oda’nın ‘yayından kaldırılış sürecinin son iki gününün özeti’ şu; Seçim öncesinde iki haftadır parti analizleri yaptığımız, TRT yöneticilerinin olduğu gibi izleyicilerimizin de malumu. Prof.Yasin Aktay ile AK Parti’yi, Hüseyin Kocabıyık ile de MHP’yi konuştuk. 30 Mayıs’ta yayından bir gün önce TRT yönetimine konuğumuzun Taraf Gazetesi yazarı Prof.Ayhan Aktar, konunun ise açıkladıkları ‘demokrasi raporu’nu odağa alarak CHP analizi olduğu bildirildi.

'BAŞKA KONU VE KONUK İSTEDİLER'

Aynı gün akşam saatlerinde TRT yöneticileri bu konuyu ve konuğu istemediklerini, terör uzmanı olduğunu belirttikleri ve adını o ana kadar hiç duymadığım Polis Akademisi üyelerinden Doç.Dr.Süleyman Özeren’i ‘terörü konuşmak üzere’ yayına almam ‘gerektiğini’ ilettiler.

'HAKKANİYET GÖZETİLMELİ' DEDİK

Kendilerine seçim öncesi bir program takip ettiğimizi anımsatarak; AK Parti ve MHP analizlerinden sonra bu hafta CHP önümüzdeki hafta da BDP analizi yapmayı planladığımızı, TRT’nin devlet televizyonu olması hasebiyle bu hakkaniyetin ayrıca gözetilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu, konuğumuzla da artık sözleşildiğini belirttim.

Ayrıca, yayına çıkartmamı istedikleri konuğu (S.Özeren) tanımadığımızı, inceleyip Kozmik Oda programına uygunluğu halinde önümüzdeki haftalarda değerlendirebileceğimizi de not düştüm.

'YA BU KONUK, YA DA YAYIN YOK'

Buna rağmen, yayın gününde Süleyman Özeren’in yayına çıkartılmasında ısrar edildi ve ‘Ya bu konuk ya da yayın yok’ denildi. Bunun üzerine TRT Genel Müdürlüğü, Haber Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Yapım Koordinatörlüğü’ne yazılı biçimde konu ve konuğumuzu bir kez daha aktararak, birkaç kez aksi yaşansa da genel olarak “üzerinde şifahi ve fiili mutabık kalınmış biçimi ile ‘Kozmik Oda’nın yayına devam edip etmeyeceğinin bildirilmesini” rica ettim.

'TEK CÜMLE İLE YAYINDAN KALDIRILDI'

Yayına yaklaşık 3 saat kala, 18’de, tek cümle ile ‘Kozmik Oda’nın yayından kaldırıldığı’ bilgisi iletildi.

“Bu odada tuzak yok, oyun yok, sadece gerçeği, doğruyu arama var... Bu oda ezbere, sığlığa, cehalete ve bağnazlığa kapalı, zihin açan tüm seslere açık” sözleri ile başladık yayına ve 42 program boyunca bu sözlerin gereğini yerine getirmeye çalıştık. Ben ve ekip arkadaşlarım, bize ödenen her kuruşun hemen hemen bütünüyle milletin parası olduğunu birbirimize hatırlatarak, kendi aramızdaki ifadesi ile “patronumuz millet” duygusu ve sorumluluğu ile yayın yapmaya gayret ettik. Beşeriz ve elbette ki kasıtsız da olsa kusur olmuştur, affola...

Kozmik Oda’nın tüm izleyicilerine, twitter takipçilerine, bir kez daha konuklarımıza, unutulmaz katkılarını esirgemeyen kıymetli meslektaşlarımıza ve-yaşananlara rağmen-ekranda bize açtıkları süre için TRT yönetimine teşekkür ederiz...

İyi yarınlar...

Haberin Devamı

Kozmik Oda ekibi adına,
Rıdvan Memi

Haberin Devamı

MEDYARADAR / ÖZEL

Haberin Devamı