Siyaset KPSS Köşk takibinde
Paylaş
KPSS Köşk takibinde

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, KPSS skandalının Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu tarafından gündeme alındığı belirtildi

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Devlet Denetleme Kurulu’nun, son günlerde gündemde olan KPSS iddialarına ilişkin açıklamasına yer verildi.

ÖRGÜT VE PERSONEL YAPISI

Açıklamada, ÖSYM'nin, hukuki statüsü, örgüt ve personel yapısı ve sınav uygulamalarını ele alan bir denetleme çalışması tamamlanma aşamasına gelmiş bulunduğu bilgisi veriliyor ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2010 KPSS ile ilgili olarak ortaya atılmış olan söylenti ve iddiaların da söz konusu çalışmanın kapsamına dahil edilmesi talimatını vermiş olduğu belirtiliyor:

>> İLK RESMİ RAPOR: KOPYA

>> AYNI SORULARI TEKRAR ÇÖZEBİLİRLER Mİ?

“ÖSYM tarafından yapılan 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı etrafında son günlerde kamuoyuna yansıyan söylenti ve iddialar, Cumhurbaşkanlığı tarafından da özel bir dikkat ve hassasiyetle takip edilmektedir.

Esasen ÖSYM konusu, "Türkiye'de Yükseköğretim" genel başlığı altında yürütülmekte olan çalışma kapsamında bir süredir Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun gündemindedir.

Bu bağlamda, ÖSYM'nin, hukuki statüsü, örgüt ve personel yapısı ve sınav uygulamalarını ele alan bir denetleme çalışması tamamlanma aşamasına gelmiş bulunmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 2010 KPSS ile ilgili olarak ortaya atılmış olan söylenti ve iddiaların da söz konusu çalışmanın kapsamına dahil edilmesi talimatını vermişlerdir.”

ANKARA/DHA

Haberin Devamı