Eğitim - Kariyer KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı (ÖSYM sonuç sorgulama sayfası)

KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı (ÖSYM sonuç sorgulama sayfası)

Paylaş
KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı (ÖSYM sonuç sorgulama sayfası)

ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav yerlerini açıkladı. Peki sınav öncesi hangi kurallar uygulanacak, adaylar nelere dikkat etmeli? İşte KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav giriş belgesi hakkında detaylar

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına 10 gün kala sınav giriş belgesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. Öğretmenlik alan sınavına girecek olanlar belgesini AİS sayfasından alabilirken kurum 15 dakika uygulamasını hatırlattı: "Sınav 16 Temmuz 2017 tarihinde, saat 10.00'da gerçekleşecektir."

SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınava başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere sınava giriş belgesi düzenlenecek. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor.

ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ ZORUNLU MU?

Adaylar girdikleri her oturum için oturuma ait sınava giriş belgesini yanında bulundurmak zorunda. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun sınava giriş belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değil. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse o oturumlar için ayrı birer sınava giriş belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecek.

HANGİ DURUMDA SINAV GEÇERSİZ SAYILIR?

Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ EVE GÖNDERİLİYOR MU?

Sınava giriş belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava giriş belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri sınava giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

15 DAKİKA KURALI'NA DİKKAT!

5 dakika kuralı alan sınavında da geçerli. 10.00’da başlayacak sınav için adaylar en geç 09.45’te sınav yerinde olmak zorunda.




Haberin Devamı