Gündem KPSS skandalı ihbar edilmiş

KPSS skandalı ihbar edilmiş

Paylaş
KPSS skandalı ihbar edilmiş

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) skandalının, tüm emniyet birimlerinin sınavdan iki gün önce uyarılmasına rağmen önlenemediği ortaya çıktı

10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sınavından önce 8 Temmuz'da Ağrı'dan gelen bir telefon ihbarında, sınava girecek olan bazı adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağı, bunun da tüm ülke genelinde bir organizasyon olduğu bildirildi.

İhbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, valilikler aracılığıyla tüm il emniyet müdürlüklerini 9 Temmuz'da sınav konusunda uyardığı, yazının da sınavlarda görevli emniyet personeline imza karşılığında tebliğ edildiği ortaya çıktı.

Binlerce memur adayının umut kapısı olarak 10-11 Temmuz tarihlerinde iki oturum halinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS), sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok adayın, özellikle eğitim bilimleri alanındaki 120 sorunun tamamını doğru yanıtladıkları anlaşıldı.

Gündeme gelen kopya iddialarının araştırılmasıyla birlikte de skandal ortaya çıktı. Hemen her gün yeni bir iddianın gündeme geldiği sınavla ilgili son olarak kısmi iptal kararı da verildi.

AĞRI'DAN ESRARENGİZ TELEFON

Günlerce tartışılan KPSS skandalıyla ilgili olarak, kopya çekileceğinden emniyet birimlerinin de iki gün önceden haberdar olduğu ortaya çıktı.

Sınavdan iki gün önce 8 Temmuz 2010 tarihinde Ağrı'da Emniyet Müdürlüğü'ne esrarengiz bir ihbar telefonu geldi. İhbarı yapan kişi polise, KPSS'ye girecek olan adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağını, bunun Ağrı dışında yapılacak bir organizasyon olduğunu ve muhtemelen de tüm Türkiye çapında uygulanacağını bildirdi.

VALİLİKLER UYARILDI

İhbarı değerlendiren Ağrı Emniyet Müdürlüğü yetkileri, hemen Emniyet Genel Müdürlüğü'nü bilgilendirdi. Genel Müdürlük de kendi değerlendirmesinin ardından valilikler aracılığıyla 81 ilin emniyet birimlerini uyardı.

Emniyet birimlerine 9 Temmuz 2010 tarihinde gönderilen uyarı yazısında, sınavla ilgili daha önceden alınması planlanan tedbirlere ek olarak, “8 Temmuz 2010 tarihinde, Ağrı ilinden alınan bir ihbar telefonunuda, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak olan 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-lisans) ile ilgili Ağrı ilinde sınava girecek olan adaylara cep telefonu ile cevapların ulaştırılacağı, bu organizasyonun Ağrı dışında yapılacağı, büyük bir ihtimal ile ülke genelinde bir organizasyon olduğu ihbar edildiği bildirilmiştir.

İlgili birimler, konu hakkında gerekli çalışmalarını titizlikle yapacak, sınavlarda okullarda görev alacak parsoneline konuyu imza karşılığı tebliğ ederek duyarlı bulunmalarını sağlayacaktır” denildi. Bu yazının il emniyet müdürlüklerindeki alt birimlere de gönderildiği öğrenildi.

UYARI DA SONUÇ VERMEDİ

KPSS öncesinde yapılan ihbar ve uyarılara rağmen böyle bir durumun yaşanması, skandalın başka bir boyutunu gözler önüne serdi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)