Gündem KPSS'de 3 bin 227 kişi takibe alındı

KPSS'de 3 bin 227 kişi takibe alındı

Paylaş
KPSS'de 3 bin 227 kişi takibe alındı

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, birbirleriyle ilişkileri olan 3 bin 227 KPSS katılımcısını yakın takibe aldıklarını söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Bunların usülsüzlükleri ortaya çıkınca sınavlarını iptal edeceğiz. Yönetmelikleri de inceleyeceğim. Bir daha da devlet hizmetinden faydalandırmayacağız. Artık çok açık ki, sorular 3 bin 227 kişi arasında elden ele gezmiş. Ama bizim amacımız bunun kimden çıktığını bulmak” dedi.

"KESİN DELİLLER YOK"

Hürriyet gazetesinin haberine göre Özcan şöyle konuştu: “Elimizde şu an kesin deliller yok. Ama savcılık yardımıyla kesinlikle bulacağız. Soruların bazı şahıslarda olduğu iddia ediliyor.

TABLO ORTADA
SORULAR ISPARTALI ÇOBANIN OĞLUNA GİTMİŞ

Ama asıl kaynağı bulmadan, ÖSYM’ye girip çalanı bulmadan kesin bir sonuca varamayız. Bu benim artık boynumun borcu oldu. Sonuna kadar takip edeceğim.

Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’ya da anlatacağım. Bu bir suç. Binlerce kişi kursa gidiyor. Onların hakkına yazık değil mi? İnsanlara böyle bir eziyetin yaşatılması adil değil.”

O ÇOBAN 3 BİN 227 KİŞİ ARASINDA DEĞİL

KPSS sorularının gönderildiği adres olarak gösterilen Ispartalı B.S. konusunda YÖK Başkanı, bu kişinin 3 bin 227 kişinin arasında olmadığını söyledi.

Özcan, “Ortaya atılan iddialar kesinlikle yalan. Sistemden tek tek kontrol ettik. Eğer soruların tamamı bu kişide olmuş olsaydı soruların hepsini yapardı. Bu isim ne tam net yapan 350, ne de takibe aldığımız 3 bin 227 kişi arasında bulunuyor.

Bu aşamada bunun gibi bir çok iddia ortaya atılacak. Bizim için önemli olan kaynağı bulmak” dedi. Öte yandan YÖK Denetleme Kurulu Türk Eğitim Sen’in "toplam 116 KPSS sorusunun birkaç kelime farkıyla sınavdan önce Isparta’dan B.S adlı şahsın elektronik posta adresine gönderildiğine" ilişkin iddiasıyla ilgili olarak söz konusu soruların ÖSYM’nin hazırladığı soruların "ham hali" olduğu kanaatine vardı.

YÖK şimdi sözkonusu soruları içeren “.pdf” uzantılı dosyasının sınavdan beş gün önce, 5 Temmuz’da oluşturulup oluşturulmadığını tespit etmeye çalışıyor.