Gündem KPSS'de kopya iddiasında 2 kişi serbest

KPSS'de kopya iddiasında 2 kişi serbest

Paylaş
KPSS'de kopya iddiasında 2 kişi serbest

KPSS'de kopya iddiasında 2 kişi serbest

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), “Soruların çalındığı ve kopya çekildiği” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta'da gözaltına alınarak bugün Ankara'ya getirilen Baki S. ve arkadaşı Süleyman İ. serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Sücüllü Belydesi’nde oturan Baki Saçı, getirildiği Ankara’da sevk edildiği Adliye'de, soruşturmayı yürüten savcı Şadan Sakınan'a 1.5 saat ifade verdi. Baki Saçı, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan Baki S'nin liseden arkadaşı olduğu öğrenilen Süleyman İ. jandarma tarafından gözaltına alındı. Babasının kuyumcu dükkanında çalışan ve Konya'daki iki yıllık bir meslek yüksek okulundan mezun olduğu belirtilen Süleyman İ, Yalvaç Adliyesine götürüldü. Süleyman İ'ye ait olduğu ve bazılarının arızalı olduğu kaydedilen birkaç bilgisayar kasasına da el konulduğu kaydedildi.

Gözaltına alınan Süleyman İ'nin babası Mümin İ, oğluyla Baki S'nin arkadaş olduğunu, Baki S'nin yaşadığı beldeden ilçe merkezine geldiğinde oğluyla görüştüğünü, zaman zaman bazı eşyalarını dükkana emaneten bıraktığını kaydetti. Mümin İ, “Oğlum Baki S. ile arkadaş olduğu için mi gözaltına alındı bilmiyorum. Oğlum bu yıl KPSS'ye de girmedi” dedi.

Haberin Devamı