Siyaset 'Kral mısın, padisah mı?'
Paylaş
'Kral mısın, padisah mı?'

İstanbul Çağlayan Meydanı'nda 100 bin kişiye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum tavrını açıklamayan iş dünyası için “Bitaraf olan bertaraf olur” diyen Erdoğan'a, “Kral mısın, padişah mısın? Hem demokrasiden bahsedeceksin, hem de tehdit edeceksin” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “İş dünyasına sesleniyorum; Güçlü olun, yiğit olun, ezilmeyin, korkmayın” diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün önce Kırklareli’nde sonra da İstanbul’da miting düzenledi. Kırklareli’nde 7 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu daha sonra Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde de birer konuşma yaptı. İstanbul’a geçen Kılıçdaroğlu, Çağlayan Meydanı’nı dolduran yaklaşık 100 bin kişiye seslendi. “Başbakan Kemal” sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olduktan sonra ilk kez eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile halkın karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Bir unvanı da ‘şantajcı’

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Recep beyin bir unvanı daha var. ‘Şantajcı’ diyorum. Niye böyle diyorum? Recep bey, ‘Bitaraf olan bertaraf olur’ diyor. Kimsin sen, kendini ne hissediyorsun? Kral mısın, padişah mısın, imparator musun? Yoksa baskıcı bir başbakan mısın? Hem demokrasiden, özgürlüklerden bahsedeceksin. ‘Ben anayasa yapıyorum, bu anyasada özgürlük var’ diyeceksin. Sonra da işverene, işçiye, memura ‘Evet derseniz bitaraf olmayacaksınız, yoksa ben sizi bertaraf ederim’ diyeceksiniz. Buradan bütün iş dünyasına sekleniyorum. Bütün işverenlere sesleniyorum. ‘Güçlü olun, yiğit olun, ezilmeyin, korkmayın’ diyorum. Çünkü diyorum ki, halkın ayak sesleri geliyor. Recep beyler kaçacak biz kovalayacağız.”

Haberin Devamı

Korkuyu yırtıp atacağız

Referandum öncesinde vatandaşın tehdit edildiğini söyleyen Kılıçdaoğlu, “Bir bakanı çıkıp diyor ki ‘Hayır diyenin aklından şüphe ederim.’ Valileri kaymakamları uğraşıyor. Vatandaşı tehdit ediyorlar. ‘Hayır derseniz elindeki yeşil kartı alırız, çocuklarınızın okul parasını ödemeyiz’ diyorlar. Korku toplumuna son vereceğiz. Korkuyu yırtıp atacağız. Hep beraber özgürlüğü yaşatacağız” diye konuştu.

Türbanı özgür kılacağız

İktidara geldikleri takdirde barış ve hoşgörü ortamı yaratacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan diyor ki ‘Siz türbanı da engellediniz.’ Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Görecek sayın başbakan. O yapmadı biz yapacağız. Benim adım Recep değil benim adım Kemal” dedi. Erdoğan’ı anayasa değişikliğini tartışmak için televizyon programına katılmaya davet eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Güçlüysen senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle birlikte tartışalım. Deniz Feneri’nden beslenen Kanal 7’de olsun. Ona da razıyım. Üstelik söz veriyorum. Sadece anayasayı konuşacağım. Korkmuyorsan, çıkarsın karşıma beraber tartışırız.”